Διεθνή

Ντε Νίρο, Στρέιζαντ, Σερ και άλλοι διάσημοι ευγνωμονούν τον Μπάιντεν που αποχώρησε

Ντε Νίρο, Στρέιζαντ, Σερ και άλλοι διάσημοι ευγνωμονούν τον Μπάιντεν που αποχώρησε Φωτογραφία: EPA
Μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα το star system τον εξυμνεί.

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ και της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής την είδηση ότι η Κάμαλα Χάρις ίσως είναι το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την επόμενη προεδρία των ΗΠΑ, μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα.

Άαρον Σόρκιν, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπάρμπρα Στρέιζαντ και Σερ είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους που έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στην απόφαση Μπάιντεν να αποχωρήσει και μεταξύ άλλων να τον χαρακτηρίσουν από «θρύλο» ως «θαραλλέο και ανιδιοτελή».

Με την ευγνωμοσύνη προς τον Μπάιντεν για τη θητεία του αλλά και την ανακούφιση που έφερε η απόφασή του, αρκετοί ήταν αυτοί που προχώρησαν σε δημόσιες δηλώσεις. Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Άαρον Σόρκιν έσπευσε να σχολιάσει σε ένα άρθρο γνώμης των NYT λέγοντας πως οι Δημοκρατικοί πρέπει να επιλέγξουν τον Μιτ Ρόμνεϊ. Λίγο αργότερα ανακάλεσε λέγοντας «Ανακαλώ τα πάντα. Χάρις για την Αμερική» έγραψε δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του.

{https://twitter.com/JoshMalina/status/1815090870297014482}

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεινός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ και αφηγητής στο προεκλογικό βίντεο του Τζο Μπάιντεν είπε στο Hill, «μόνο σεβασμός, θαυμασμός και συμπάθεια» για την απόφαση του Μπάιντεν.«Σε μία πράξη οξυδερκούς πολιτικής και ανιδιοτελούς πατριωτισμού, ο Τζο Μπάιντεν παραμερίζεται για να ανοίξει το δρόμο για έναν άλλο Δημοκρατικό να γίνει πρόεδρος… γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη χώρα μας από το να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κάλπη», δήλωσε. «Με σεβασμό, θαυμασμό και συμπάθεια, σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε!» είε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Θετική ήταν και η στάση της Μπάρμπρα Στρέιζαντ που έσπευσε να γράψει στο Χ «Ο Τζο Μπάιντεν θα μείνει στην ιστορία ως ένας άνθρωπος που πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα στην 4ετή θητεία του. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτή την στήριξη στη δημοκρατία μας».Ο κωμικός και οικοδεσπότης talkshow, Τζον Στιούαρτ,, ο οπίος στο παρελθόν έχει επικρίνει τον Μπαιντεν για την επιμονή του να παραμείνει στην προεκλογική κούρσα, παρά τις αντίθετες φωνές, αντέδρασε γράφοντας μόνο μία λέξη «θρύλος».

{https://twitter.com/BarbraStreisand/status/1815093002454421554}

«Ο Μπάιντεν θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο σπουδαίους άνδρες» σχολίασε μεταξύ άλλων ο ντοκιμανταρίστας Κεν Μπερνς. «Η ιστορία αναγνωρίζει τις πράξεις που είναι υπεράνω του αυτού» έγραψε και έκλεισε την ανάρτησή του λέγοντας πως «Τζο, δεν μπορώ να φανταστώ πού θα ήμασταν χωρίς τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες σου».

{https://publish.twitter.com/?url=https://twitter.com/KenBurns/status/1815136524947890346#}

Ο ηθοποιός του Star Wars, Μαρκ Χάμιλ ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο και είπε πως «κατέχει ένα ρεκόρ επιτευγμάτων που δεν είχε κανείς πρόεδρος στη ζωή μας. Αποκατέστησε την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα μετά από τέσσερα χρόνια ψέματος, εγκλήματος, σκανδάλου και χάους».

Η κωμικός Κάθι Γκρίφιν, η οποία είχε δεχθεί και απειλές κατά της ζωής της στο παρελθόν εειδή είχε επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ έγραψε «Ας γράψουμε ιστορία. Επιτέλους».

{https://publish.twitter.com/?url=https://twitter.com/kathygriffin/status/1815089239476056359#}

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του ηθοποιού του Star Trek, Τζορτζ Τακέι που χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ως «έναν αξιοπρεπή, έντιμο άνθρωπο, ένας εξαιρετικά επιτυχημένο πρόεδρο και πατριώτη». Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους να ενωθούν για να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επαίνους για τον Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση της απόσυρσής του επιφύλαξε και ο Τζον Φαβρό που έκανε λόγο για μία θαρραλέα και ανιδιοτελή πράξη».
«Το κόμμα των Δημοκρατικών πρέπει πραγματικά να σκεφτεί εκτός πλαισίου. Το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη. Η ήττα δεν θα αλλάξει τίποτα και οι εποχή καλεί για αλλαγή» έγραψε η Σερ ενώ η Τζέιμι Λι Κέρτις ανέφερε ότι στηρίζει με όλη της την καρδιά την απόφαση του Μπάιντεν να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις.

«Είναι άξια εμπιστοσύνης και δεινή υπέρμαχος για τα δικαιώματα των γυναικών, των έγχρωμων και το μήνυμά της είναι αυτό της ελπίδας και της ενότητας για τις ΗΠΑ σε μία εποχή μεγάλου εθνικού διχασμού» έγραψε σε ανάρτησης της στο Instagram.

{https://www.instagram.com/p/C9sjvn_SnbK/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c8d9815e-75b0-4950-ae72-b3205d965035}

Από τις πιο δυνατές φωνές και αυτή του Τζορτζ Κλούνεϊ, που ήταν από τους πρώτους διάσημους που εξέφρασαν δημόσια την άποψη της απόσυρσης του Μπάιντεν. Ο ίδιος χορηγός του Μπάιντεν, έγραψε ένα άρθρο γνώμη στους NYT όπου τον καλούσε να αποσυρθεί και λέγοντας ότι το κόμμα πρέπει αν επιλέξει νέο υποψήφιο.
Η διαδικασία θα φέρει αναστάτωση, πρέπει «να ξυπνήσουμε» είπε ο Κλούνεϊ για χάρη του κόμματος.