Διεθνή

Η Άνγκελα Μέρκελ κάνει καριέρα ως «ντετέκτιβ» και στην Ιταλία (Βίντεο)

Η Άνγκελα Μέρκελ κάνει καριέρα ως «ντετέκτιβ» και στην Ιταλία (Βίντεο)
Η τηλεοπτική σειρά που παρουσιάζει τη Μέρκελ ως άλλη Μις Μαρπλ.

Η Άνγκελα Μέρκελ βαριέται μετά τη συνταξιοδότησή της από την πολιτική και αρχίζει να ασχολείται με την επίλυση εγκλημάτων. Αυτή είναι συνοπτικά η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς που έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι Ιταλοί.

Στη σειρά, που έκανε πρεμιέρα στην Ιταλία χθες, Παρασκευή, η Γερμανίδα ηθοποιός Καταρίνα Τάλμπαχ υποδύεται την πρώην καγκελάριο, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία σύγχρονη Μις Μαρλπ.

«Η Μις Μέρκελ και ο φόνος στο κάστρο» είναι ο τίτλος του πρώτου από τα δύο μέρη της σειράς, που προβλήθηκε από τη Rai2. Δεν πρόκειται για ιταλική σειρά, αλλά για παραγωγή εταιρείας του Αμβούργου, που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2023 στο γερμανικό RTL.

Αφού εγκαταλείπει την πολιτική η «Μέρκελ» της σειράς ζει στην ανατολική Γερμανία με τον σύζυγό της, Γιόακιμ Σάουερ και τον σωματοφύλακά της, Μάικ. Όμως αρχίζει να βαριέται τη συνταξιοδότηση και αρχίζει να ασχολείται με την επίλυση εγκλημάτων.

Το δεύτερο επεισόδιο- «Φόνος στο νεκροταφείο»- θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία. Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, υπήρχε ενδιαφέρον και έκπληξη στα social media μετά την προβολή τρέιλερ της σειράς.

Ο δημιουργός, Ντάβιντ Σάφιερ, δήλωσε ότι η ιδέα «γεννήθηκε» το 2019. «Συνάντησα τον ατζέντη μου και συζητήσαμε για την Άνγκελα Μέρκελ. Ήταν ξεκάθαρο τότε ότι δεν θα κατέβαινε ξανά υποψήφια στις εκλογές», περιέγραψε.

Την ίδια ημέρα είδε στην τηλεόραση την αστυνομική σειρά «Columbo» και «αμέσως κατάλαβα ότι βρήκα την ιδέα για το επόμενο βιβλίο».

Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία βασισμένα σε αυτή την ιδέα, από τα οποία τα δύο πρώτα έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

https://x.com/ilvit02/status/1810645685319979397