Πολιτική

Σε τροχιά διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Σε τροχιά διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης Φωτογραφία: Eurokinissi
Το βασικότερο ερώτημα των ημερών είναι το αν ο Χανιώτης βουλευτής θα αποφασίσει να θέσει στο Έκτακτο Συνέδριο των αρχών Οκτωβρίου θέμα ηγεσίας κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ενδεχόμενο το οποίο συντείνουν οι προβλέψεις όλο και περισσότερων.

Σε τροχιά διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ, αλλά εμμέσως και απο τις δικές του δημόσιες αναρτήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Για την ακρίβεια, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ (... της Κουμουνδούρου), οι οποίοι σχεδόν όλοι βρίσκονται σε διακοπές αυτή την περίοδο, το εν λόγω ζήτημα αποτελεί πλέον κοινό μυστικό. Συγκεκριμένα, το βασικότερο ερώτημα των ημερών είναι το αν ο Χανιώτης βουλευτής θα αποφασίσει να θέσει στο Έκτακτο Συνέδριο των αρχών Οκτωβρίου θέμα ηγεσίας κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ενδεχόμενο το οποίο συντείνουν οι προβλέψεις όλο και περισσότερων.

Η ανάρτηση που άναψε φωτιές

Εξάλλου, ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων φούντωσε αυτή τη συζήτηση, όταν την Πέμπτη προχώρησε σε ανάρτηση, στην οποία, ειρωνευόμενος για μια ακόμη φορά την ομάδα των 87, γράφοντας, "απλά προκαλείτε τρικυμία σε ποτήρι", προχώρησε παράλληλα και σε μια αναφορά που δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα έγραψε στην εν λόγω ανάρτηση:"Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπάρξουν,προς όφελος της Προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας και της αριστερής λαϊκής προγραμματικής πρότασης , ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!!".

Προεργασία εξελίξεων από «υγιείς» δυνάμεις

Μιλώντας στο Dnews, άνθρωπος του πολύ στενού περιβάλλοντος του Παύλου Πολάκη, επέμεινε στην εκτίμηση για εξελίξεις που θα έρθουν, με τον Χανιώτης βουλευτή μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, εξηγώντας, δε, ότι γίνονται σχετικές προεργασίες από «υγιείς δυνάμεις» του κόμματος.

Το συζητά σε κάτ' ιδίαν επαφές

Επιπλέον, σμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων φέρεται να συζητά για αυτό το ενδεχόμενο με περιορισμένο κύκλο στελεχών του κόμματος, καθώς και πρόσωπα στα οποία έχει εμπιστοσύνη.

Κομματικός πατριωτισμός

Τέλος, το γεγονός της επαναλαμβανόμενης και ιδιαίτερα έντονης επιθετικότητας Πολάκη εις βάρος των 87, φαίνεται να έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Και αυτός ο στόχος έχει να κάνει με τις επικρίσεις που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης το τελευταίο διάστημα για εφεκτική στάση έναντι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ο Παύλος Πολάκης, λοιπόν, μοιάζει να απευθύνεται σε αυτό το κοινό και να τους υπόσχεται ότι ο ίδιος θα καθαρίσει το κόμμα με το πλέον σκληρό τρόπο.