Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χρυσή» στην πυγμαχία γυναικών η intersex Κελίφ - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χρυσή» στην πυγμαχία γυναικών η intersex Κελίφ - Δείτε βίντεο Φωτογραφία: Twitter
Η 25χρονη Αλγερινή που ήταν 5η πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πορεία της έως τον τελικό.

Η Ιμάν Κελίφ, ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 66κ πυγμαχίας.

Η 25χρονη Αλγερινή που ήταν 5η πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πορεία της έως τον τελικό, όπου νίκησε την Κινέζα Λιου Γιανγκ και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στο στάδιο του Ρολάν Γκαρός.

{https://www.youtube.com/watch?v=QcGxllHYySc}

{https://www.youtube.com/watch?v=JWv60Fx9Xno}

Τα μετάλλια:

  • ΧΡΥΣΟ: Ιμάνε Κέλιφ (Αλγερία)
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟ: Λιου Γιανγκ (Κίνα)
  • ΧΑΛΚΙΝΟ: Τσιν Νιεν Τσεν (Ταϊπέι)
  • ΧΑΛΚΙΝΟ: Οσίν Ντερίεβ (Βέλγιο)

{https://www.youtube.com/watch?v=2QLcyc0sB-c}

Η 25χρονη έδωσε τις «απαντήσεις» της στο μίσος μέσα στο ρινγκ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού στον τελικό της πυγμαχίας γυναικών στην κατηγορία των 66 κιλών επικράτησε της Κινέζας Λου-Γιανγκ (5-0) και ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα έγινε η πρώτη Αλγερινή γυναίκα μποξέρ στην ιστορία που κατακτά το χρυσό μετάλλιο!

Η Ιμάν Κελίφ γεννήθηκε το 1999 στο Τιαρέτ της Αλγερίας. Και με βάση τα όσα είναι γνωστά, γεννήθηκε ως γυναίκα. Μάλιστα, η παιδική της ηλικία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Η Ιμάν λάτρευε το ποδόσφαιρο, πριν λατρέψει το μποξ. Όμως ο πατέρας της ήταν αντίθετος στη δραστηριοποίησή της σε αμφότερα τα αθλήματα, επειδή δεν θεωρούσε πως αρμόζουν σε ένα κορίτσι σαν εκείνη.

{https://twitter.com/Algeria_FC/status/1822019041029972124}

{https://twitter.com/eurosport/status/1822037174503567392}

Τον γύρο των social media κάνουν και πολλές εικόνες της Κελίφ ως παιδί, στις οποίες η Αλγερινή φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα μεγαλώσει ως κορίτσι, ακόμη κι αν πολλοί εχθροί της εξοργισμένοι στην αρένα του διαδικτύου υποστήριξαν ψευδώς το αντίθετο.

Παρά τη διαφωνία του μπαμπά της, η Ιμάν κατάφερε να γίνει πυγμάχος και να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο υψηλότερο επίπεδο. Έφτασε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους αγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2021, και στους οποίους αποδείχθηκε περίτρανα πως δεν είναι ανίκητη, ούτε παντοδύναμη. Τότε, στην προημιτελική φάση η Ιρλανδή Κέλι Χάρινγκτον την έβγαλε νοκ-άουτ στο ρινγκ και δεν ακούστηκε το παραμικρό για την Κελίφ.