Διεθνή

Τέλος οι περιορισμοί στους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram

Τέλος οι περιορισμοί στους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram Φωτογραφία: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Η Meta έκρινε ότι ο Τραμπ πρέπει να μπορεί να εκφραστεί στα social media όπως ο Μπάιντεν.

Η Meta ανακοίνωσε ότι αίρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram.

Η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο Ρεπουμπλικανός θα έχει το ίδιο βήμα με τον Τζο Μπάιντεν, στα social media, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Αξιολογώντας την ευθύνη μας να επιτρέπουμε την πολιτική έκφραση, πιστεύουμε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να μπορούν να ακούνε τους δύο υποψήφιους προέδρους στην ίδια βάση», ανέφερε η ανακοίνωση της Meta, κάνοντας γνωστό ότι αίρονται οι περιορισμοί που είχε επιβάλει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την εισβολή των οπαδών του Ρεπουμπλικανού στο Καπιτώλιο- στις 6 Ιανουαρίου- η Meta απέκλεισε τον Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook και το Instagram. Οι λογαριασμοί του αποκαταστάθηκαν στις αρχές του 2023, όμως η εταιρεία είχε λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να αποτρέψει τον πρώην πρόεδρο να παραβιάσει ξανά τους κανονισμούς της. Σύμφωνα με τη Meta, κάτι τέτοιο δεν συνέβη έως τώρα.