Διεθνή

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το debate Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το debate Κάμαλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ Φωτογραφία: EPA/SHAWN THEW
Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για δεύτερο debate

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το debate ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο.

«Το ABC News θα φιλοξενήσει τους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές που πληρούν τις προϋποθέσεις, για να συζητήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου στο ABC. Η αντιπρόεδρος Χάρις και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ του ABC», ανέφερε το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το θέρετρο του στο Μαρ-Α-Λάγκο, ο Ρεπουμπλικανικός υποψήφιος υποστήριξε ότι υπήρξαν συμφωνίες για δύο ακόμη debate εντός του Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Κάμαλα Χάρις λέγοντας ότι είναι χειρότερη από τον Τζο Μπάιντεν, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο αντιπρόεδρός της Τιμ Γουόλς.

«Χαίρομαι που τελικά συμφώνησε σε ένα ντιμπέιτ στις 10 Σεπτεμβρίου. Ανυπομονώ γι' αυτό, και ελπίζω να εμφανιστεί», δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο Air Force Two στο Ντιτρόιτ.

Ερωτηθείσα αν είναι θετική για τη διεξαγωγή και άλλων ντιμπέιτ, η Χάρις είπε: «Θα συζητήσω για ένα επιπλέον ντιμπέιτ μετά τις 10 Σεπτεμβρίου».