Διεθνή

Τζέι Ντι Βανς: Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Τζέι Ντι Βανς: Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ
Ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που επέλεξε ο Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον 40χρονο γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς ως αντιπρόεδρό του.

Όπως ο ίδιος έγραψε «μετά από μακρά συζήτηση και σκέψη, και λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια ταλέντα πολλών άλλων, αποφάσισα ότι το πρόσωπο που ταιριάζει καλύτερα στη θέση του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς της Μεγάλης Πολιτείας του Οχάιο.

Ο Τζέι Ντι Βανς υπηρέτησε τιμητικά τη χώρα μας στο Σώμα Πεζοναυτών, αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε δύο χρόνια, Summa Cum Laude, και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Yale, όπου ήταν συντάκτης του The Yale Law Journal και Πρόεδρος του Yale Law Veterans Association. Το βιβλίο του JD, 'Hillbilly Elegy', έγινε σημαντικό Best Seller και ταινία, καθώς υπερασπίστηκε τους εργατικούς άνδρες και γυναίκες της χώρας μας. Ο Τζέι Ντι Βανς είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην Τεχνολογία και τα Οικονομικά και τώρα, κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους Αμερικανούς Εργάτες και Αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πιο πέρα…».

Όταν ο Βανς αποκαλούσε τον Τραμπ «ο Χίτλερ της Αμερικής»

Σημειώνεται ότι ο Βανς είχε στο παρελθόν μιλήσει επικριτικά για τον Τραμπ. «Ποτέ δεν τον συμπάθησα», δήλωνε ο Βανς τον Οκτώβριο του 2016, καθώς κατά την γνώμη του ήταν ένας «απαίσιος υποψήφιος». Είχε αναρωτηθεί, επίσης, αν ο Τραμπ είναι «ο Χίτλερ της Αμερικής».

«Αμφιταλαντεύομαι» είχε γράψει σε συνεργάτη του «μεταξύ της σκέψης ότι ο Τραμπ είναι ένας κυνικός μ@@@@@ς σαν τον Νίξον, που δεν θα ήταν τόσο κακός (και μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμος), ή ότι είναι ο Χίτλερ της Αμερικής». Λίγο αργότερα βέβαια και όταν μπήκε στην κούρσα ζήτησε συγγνώμη και έριξε τους τόνους. 

Το πρώτο σχόλιο Μπάιντεν

Μετά την ανακοίνωση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ ότι επέλεξε τον Τζ. Ντ. Βανς για αντιπρόεδρό του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε τον γερουσιαστή από το Οχάιο ότι φιλοδοξεί να πλήξει φορολογικά τη μεσαία τάξη και να ευνοήσει παράλληλα τους πλούσιους.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δημοκρατικός πρόεδρος ανέφερε πως παρά «τα μεγάλα λόγια» του για την εργατική τάξη, ο γερουσιαστής του Οχάιο και ο Τραμπ «θέλουν να αυξήσουν τους φόρους για τα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης, αλλά να τους περικόψουν για τους πλούσιους».

«Λοιπόν, δεν σκοπεύω να τους το επιτρέψω», υπογραμμίζει ο Τζο Μπάιντεν στην ανάρτηση που καταλήγει με το μήνυμα: «Προστατέψτε τη Δημοκρατία. Νικήστε (το δίδυμο) Τραμπ-Βανς».