Διεθνή

Στην Ισπανία μοιράζουν κρύα σούπα σε άστεγους εν μέσω καύσωνα

Στην Ισπανία μοιράζουν κρύα σούπα σε άστεγους εν μέσω καύσωνα Φωτογραφία: YOUTUBE
Οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμό για την υγεία και προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας.

Στην Κόρδοβα της Ισπανίας εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μοίρασαν την παραδοσιακή σούπα γκασπάτσο, νερό και αναψυκτικά σε άστεγους καθώς χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κορύφωση του πρώτου κύματος καύσωνα του καλοκαιριού.

«Ένα πιάτο φαγητό, η σούπα μας γκασπάτσο, το γάλα μας, είναι πολλά αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες», δήλωσε ο Χοσέ Μιγκέλ Σάντσεθ ευχαριστώντας τους εθελοντές.

Ο 59χρονος άστεγος είπε στο Reuters ότι μία γυναίκα του επέτρεψε να μείνει στο σπίτι της, προκειμένου να προστατευθεί από τις ακραίες συνθήκες καύσωνα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας AEMET προβλέπει ότι το κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας σήμερα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Σε Κόρδοβα και σε άλλα τμήματα της Ανδαλουσίας η θερμοκρασία αναμένεται στους 43 βαθμούς Κελσίου.  Σε ορισμένες περιοχές στις ακτές της Μεσογείου τα θερμόμετρα ενδέχεται να δείξουν ακόμα και 44 βαθμούς Κελσίου αύριο.

Οι αρχές στη Μαδρίτη, μετέφεραν με λεωφορεία τους αστέγους και τους πρόσφεραν καταφύγιο σε κλιματιζόμενα κέντρα, μοιράζοντάς τους φαγητό, νερό και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο.

Οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμό για την υγεία και προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Πέρυσι στην Ισπανία καταγράφηκαν σχεδόν 11.000 θάνατοι, που αποδόθηκαν στην ακραία ζέστη, σύμφωνα με μια έρευνα από το Επιστημονικό Συμβούλιο Ερευνών.