Διεθνή

Μπάιντεν: Τηλεοπτικό διάγγελμα για την αποχώρησή του από την διεκδίκηση της επανεκλογής του

Μπάιντεν: Τηλεοπτικό διάγγελμα για την αποχώρησή του από την διεκδίκηση της επανεκλογής του Φωτογραφία: EPA/JIM LO SCALZO
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει επανεκλογή με επιστολή που δημοσίευσε στο Χ την Κυριακή.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εκφωνήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας, τηλεοπτικό διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο για την απόφαση του να αποχωρήσει από την κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει επανεκλογή με επιστολή που δημοσίευσε στο Χ την Κυριακή. Με την ίδια επιστολή έδωσε τη «σκυτάλη» και την αμέριστη στήριξή του στην αντιπρόεδρο του Κάμαλα Χάρις για να τον αντικαταστήσει στην μάχη απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Έκτοτε η Κάμαλα Χάρις έχει εξασφάλισε την υποστήριξη αρκετών αντιπροσώπων των Δημοκρατικών για να κερδίσει την υποψηφιότητα του κόμματος, ενώ δηλώσεις στήριξή τους έχουν κάνει και μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ.

Μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητά της, οι χορηγοί έχουν σπεύσει και αυτοί να δηλώσουν τη στήριξή τους με εκατομμύρια χρήματα να εισρέουν στο κόμμα των Δημοκρατικών.

{https://twitter.com/POTUS/status/1815766423056080912}