Διεθνή

Επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ – Συνελήφθη 17χρονος, δύο παιδιά νεκρά

Επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ – Συνελήφθη 17χρονος, δύο παιδιά νεκρά Φωτογραφία: EPA/ADAM VAUGHAN
Εννέα παιδιά και δύο ενήλικες δέχθηκαν επίσης επίθεση με μαχαίρι, οι 8 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας 17χρονος συνελήφθη από τις αρχές στη Βρετανία, ως υπαίτιος για την επίθεση με μαχαίρι τη Δευτέρα στο Σάουθπορτ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αρχιφύλακας Σερένα Κένεντι είπε ότι δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε μια «άγρια επίθεση» και πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν ακόμα εννέα παιδιά, έξι εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.  Επιπλέον, δύο ενήλικες είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση και όλοι φέρουν τραύματα από μαχαίρι.

Η αστυνομία του Merseyside ανέφερε σε δήλωσή της πως «επιβεβαιώνουμε ότι ένας 17χρονος από το Banks συνελήφθη καθώς φέρεται να έχει σχέση με το περιστατικό. Ο 17χρονος παραμένει υπό κράτηση και θα ανακριθεί για το συμβάν.

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το κίνητρο του τραγικού περιστατικού και θα καλούσαμε τους ανθρώπους να μην κάνουν εικασίες όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη». Η αστυνομία διευκρίνισε ακόμα ότι δεν αντιμετωπίζει την επίθεση ως «σχετική με την τρομοκρατία».

«Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό και δεν αναζητούμε κανέναν άλλο σε σχέση με το περιστατικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά από την επίθεση με μαχαίρι σε εκδήλωση χορού με θέμα την Taylor Swift στο Σάουθπορτ.