Διεθνή

Πατριαρχείο κατά Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό

Πατριαρχείο κατά Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό
Η ανακοίνωση για την τελετή έναρξης στο Παρίσι 2024.

Για προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιο κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφορικά με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, την περασμένη Παρασκευή.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας από κάθε γωνία της υφηλίου και η τελετή έναρξής τους έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς προσφέρεται για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της διοργανώτριας χώρας και τη διάχυση θετικών μηνυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συνεχίζει ωστόσο λέγοντας πως «Με πολλή θλίψη παρακολουθήσαμε να προβάλλονται, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα της πίστης και του σεβασμού στα θρησκευτικά σύμβολα.

»Οι εικόνες αυτές όχι μόνο δεν ελάμπρυναν την τελετή αλλά την αμαύρωσαν. Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό, ούτε δικαίωμα η προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των συνανθρώπων μας. Η αυθόρμητη έκφραση αποστροφής και αποδοκιμασίας από πλευράς του κόσμου, ευελπιστούμε ότι έστειλε ένα αρκούντως ηχηρό μήνυμα στους ιθύνοντες και αποτελεί πηγή ελπίδας για αποφυγή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον» καταλήγει το οικουμενικό Πατριαρχείο στην ανακοίνωσή του.