Διεθνή

Χάρις Vs Τραμπ: Οι κανόνες για το πρώτο debate της Τετάρτης

Χάρις Vs Τραμπ: Οι κανόνες για το πρώτο debate της Τετάρτης Φωτογραφία: EPA
Χάρις και Τραμπ θα βρεθούν αντιμέτωποι τηλεοπτικά στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Το ABC News ανακοίνωσε επίσημα τους κανόνες για το αυριανό πρώτο debate ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Σε γενικές γραμμές θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ίσχυσαν και στο debate του Τραμπ με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η πλευρά Χάρις επέμενε τα μικρόφωνα να παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του τηλεοπτικού debate προκειμένου να «επιτραπεί πλήρως ο ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Έτσι οι κανόνες που ορίστηκαν για το πρώτο debate είναι οι εξής:
- Τα μικρόφωνα των υποψηφίων θα είναι κλειστά όταν μιλά ο αντίπαλος
- Δεν θα υπάρχει κοινό
- Δεν επιτρέπεται στους υποψηφίους να έχουν γραπτές σημειώσεις
- Κανείς από τα μέλη της ομάδας των υποψηφίων δεν θα μπορούν να μιλήσουν με τον Τραμπ ή τη Χάρις κατά τη διάρκεια των δύο διαφημιστικών διαλειμμάτων
- Ο υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στον αντίπαλό τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το ABC News, είναι αυτός που επέλεξε τη θέση του πόντιουμ αλλά και τη σειρά που θα απευθύνουν οι υποψήφιοι τα συμπεράσματά τους κατά το κλείσιμο του debate. Η επιλογή ήταν δική του αφού έστριψαν κέρμα. Έτσι ο Τραμπ επέλεξε να κλείσει η Κάμαλα Χάρις το debate και η Χάρις θα σταθεί στο δεξί πόντιουμ στην οθόνη.

Το δίκτυο, διαβεβαίωσε ωστόσο, την ομάδα της Κάμαλα Χάρις, ότι εάν υπάρχει σημαντική αντιδικία μεταξύ της Χάρις και του Τραμπ, ίσως να επιλέξει να ανοίξει τα μικρόφωνα ώστε οι θεατές να καταλάβουν τι συμβαίνει. Παράλληλα, ο συντονιστής θα αποθαρρύνει τους υποψηφίους από τις παρεμβάσεις στην ομιλία του αντιπάλου ενώ θα εξηγεί στους θεατές.