Διεθνή

Νέα επιδρομή του Ισραήλ στον Λίβανο: Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Νέα επιδρομή του Ισραήλ στον Λίβανο: Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς
Nέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο: Νεκρός ο Samer al-Hajj, επικεφαλής ασφαλείας της Χαμάς στην χώρα.

Επίθεση με drone πραγματοποίησε την Παρασκευή το Ισραήλ στη Σιδώνα του Λιβάνου, ενώ υπάρχουν αναφορές για ταυτόχρονες επιδρομές σε λιβανέζικα χωριά κοντά στα σύνορα.

Επιβεβαιώνοντας τις αναφορές του Reuters και του λιβανέζικου πρακτορείου ΝΝΑ, οι IDF και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet σε ανακοίνωσή τους επιβεβαιώνουν τη διεξαγωγή της αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Σιδώνα, αλλά και τη δολοφονία του al-Hajj.

Όπως σημειώνουν ο al-Hajj ήταν υπεύθυνος για «τρομοκρατικές επιθέσεις και εκτοξεύσεις βλημάτων από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος».

Ο al-Hajj ήταν διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων της Χαμάς στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ain al-Hilweh κοντά στη Σιδώνα και υπεύθυνος για τη «στρατολόγηση και εκπαίδευση τρομοκρατών για επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ», αναφέρει η ισραηλινή ανακοίνωση.

{https://x.com/AlakhbarNews/status/1821926213104836876}

{https://x.com/ME_Observer_/status/1821928859190616440}

Μια πηγή ασφαλείας του Λιβάνου ανέφερε νωρίτερα ότι ένα ισραηλινό χτύπημα σε όχημα στη νότια πόλη της Σιδώνας την Παρασκευή σκότωσε έναν αξιωματούχο ασφαλείας της Χαμάς από τον κοντινό παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Ain al-Helweh.

Ανταποκριτής τους πρακτορείου ισχυρίστηκε πως είδε το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να ανασύρει ένα απανθρακωμένο πτώμα από το όχημα, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.

{https://x.com/ZeinakhodrAljaz/status/1821926897627914727}

Από την πλευρά της, η ανταποκρίτρια του Al Jazeera στο Λίβανο Zeina Khodr κάνει λόγο για «σχεδόν ταυτόχρονες αεροπορικές επιδρομές» σε διάφορα λιβανέζικα χωριά κοντά στα σύνορα. Τα πλήγματα ήρθαν «λίγο μετά από αναφορές για επίθεση με στόχο ένα αυτοκίνητο στη νότια πόλη της Σιδώνας», περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού, δήλωσε η Khodr.

{https://x.com/Gunun_Z_Raporu/status/1821932966416679304}

Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ από την επίθεση έπεσε νεκρό ακόμη ένα στέλεχος της Χαμάς.

NETWORK