Διεθνή

Banksy: Το τελευταίο του έργο εμφανίστηκε στις πύλες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου

Banksy: Το τελευταίο του έργο εμφανίστηκε στις πύλες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου Φωτογραφία: INSTAGRAM
Είναι ο 9ος Banksy που εμφανίστηκε σε ισάριθμες μέρες στο Λονδίνοαπό τις 5 Αυγούστου.

Ένα έργο τέχνης που εμφανίστηκε στις πύλες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου επιβεβαιώθηκε ως η πιο πρόσφατη και τελευταία δημιουργία - έκπληξη του Banksy σε όλο το Λονδίνο με θέμα το ζωικό βασίλειο.

Το έργο του δείχνει έναν γορίλα να σηκώνει το κλείστρο για να απελευθερώσει ένα θαλάσσιο λιοντάρι και πουλιά, ενώ άλλα ζώα φαίνονται να κοιτάζουν από μέσα. Είναι ο 9ος Banksy που εμφανίστηκε σε ισάριθμες μέρες στο Λονδίνο και ακολουθεί εικόνες που εμφανίζονται κάθε πρωί από τις 5 Αυγούστου. Μεταξύ των έργων του είναι μια κατσίκα, ένας ελέφαντες, πιθήκους, έναν λύκο, πελεκάνους, μια γάτα, πιράνχας και έναν ρινόκερο.  Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου είπε ότι ήταν «απολύτως υπέροχο» και πρόσθεσε ότι το έργο θα διατηρηθεί ως έχει.

Ο Ντάνιελ Σίμοντς, διευθυντής επιχειρήσεων του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου, δήλωσε πως «Ο Banksy έχει γίνει μέρος της σκηνής του Λονδίνου και είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι την εμβληματική του ιδιότητα, τελικά, με έναν από τους πιο σπουδαίους ζωολογικούς κήπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μεγάλη μας τιμή που επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις μπροστινές μας πύλες σήμερα το πρωί για να βάλει ένα από τα απίστευτα έργα τέχνης του. Νομίζω ότι είναι απολύτως εξαιρετικό», είπε στο BBC News.

Πρόσθεσε ότι το προσωπικό δεν είχε ιδέα ότι ο Banksy σχεδίαζε το έργο εκεί. «Αυτό είναι μέρος του εκπληκτικού αινίγματος του Banksy και γι' αυτό είναι τόσο συναρπαστικό να έρθεις σήμερα το πρωί να το δεις», πρόσθεσε ο κ. Σίμοντς. Συνήθως, ο Banksy επιβεβαιώνει ότι είναι αυτός πίσω από τις δημιουργίες κάθε μέρα στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.