Διεθνή

Η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο Κουρσκ – «Έχουμε 74 πόλεις και χωριά υπό τον έλεγχό μας»

Η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο Κουρσκ – «Έχουμε 74 πόλεις και χωριά υπό τον έλεγχό μας» Φωτογραφία: EPA/ SERGEY DOLZHENKO
Η Ρωσία διαψεύδει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

H Ουκρανία προελαύνει στη Ρωσία και τα στρατεύματα προωθούνται στα ενδότερα της περιφέρειας του Κούρσκ είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τρίτη λέγοντας πως πλέον ελέγχουν 74 πόλεις και χωριά στην περιοχή.

Ωστόσο, η Ρωσία αντέδρασε με τους επικεφαλής της Ρωσίας να απαντούν ότι η προέλαση της Ουκρανίας έχει σταματήσει. Ο στρατηγός Apti Alaudinov δήλωσε πως «η επίθεση που είχαν σχεδιάσει (οι Ουκρανοί) δεν είχε αποτέλεσμα».

Η Ρωσία αναφέρει πως κατέρριψε το βράδυ 117 Ουκρανικά drones στην περιοχή, ανάμεσά τους αρκετές τοποθεσίες στην ενδοχώρα, όπως η Voronezh ενώ η Ουκρανία 0πό την άλλη ανέφερε ότι κατέρριψε αντίστοιχα 17 από τα 23 drones, που εξαπέλυσε η Ρωσία. Ωστόσο η Ουκρανία μένει να αποφασίσει το επόμενό της βήμα: θα συνεχίσει ή θα υποχωρήσει;

Την ίδια ώρα νωρίτερα σήμερα συνέλαβε 100 Ρώσους στρατιώτες. Η είδηση μεταδόθηκε μέσω βίντεο, όπου ο στρατηγός Oleksandr Syrskyi ενημέρωσε τον Ζελένσκι ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει τους στρατιώτες κατά τις επιχειρήσεις στην περιφέρεια του Κουρσκ.

{https://twitter.com/PhamDuyHien9/status/1823704106659410112}

«Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι συμμετείχα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ζελένσκι. «Αυτό θα επιταχύνει την επιστροφή των στρατευμάτων μας στη χώρα» πρόσθεσε. Παράλληλα, η Ουκρανία διατείνεται ότι έχει στην κατοχή της πια την πόλη Sudzha με Ρώσους αξιωματούχους να διαψεύδουν λέγοντας ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο.Τα διεθνή Μέσα δεν μπορούν να διευκρινίσουν από ανεξάρτητη πηγή ποιος έχει τον έλεγχο της Sudzha στο Κουρσκ.
Η ουκρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με στρατιώτες της να κατεβάζουν τη σημαία από επίσημο κτίριο. Αλλά ο ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος, Apti Alaudinov είπε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης, ανέφερε το πρακτορείο Tass.

{https://twitter.com/Zlatti_71/status/1823701903370280981}

«O εχθρός είναι τριγύρω και μέσα σε κάποια τμήματα της πόλης» είπε ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν μάχες σε όλη την Sudzha καθημερινά. Την ίδια ώρα έκρυθμη είναι και η κατάσταση στο Belgorod, με τον κυβερνήτη της πόλης να χαρακτηρίζει την κατάσταση «εξαιρετικά δύσκολη». Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1823649383851712786}

NETWORK