Διεθνή

Σάλος με βίντεο του Φειδία Παναγιώτου: «Με δίδαξαν τη μισή ιστορία, με χειραγώγησαν να σε μισώ» λέει σε Τουρκοκύπριο

Σάλος με βίντεο του Φειδία Παναγιώτου: «Με δίδαξαν τη μισή ιστορία, με χειραγώγησαν να σε μισώ» λέει σε Τουρκοκύπριο Φωτογραφία: INSTAGRAM
Κατακραυγή στα social media για τα λεγόμενα του Φειδία Παναγιώτου αλλά και την ημέρα που επέλεξε να ανεβάσει το βίντεο με τον Τουρκοκύπριο influencer.

Αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμα φορά ο YouTuber ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου, έπειτα από βίντεο που ανάρτησε με Τουρκοκύπριο influencer, τον Ibrahim Beycanli.

«Η τελευταία διχοτομημένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Κύπρος», αναφέρεται στην αρχή του βίντεο και στη συνέχεια ο Φειδίας Παναγιώτου και ο Ibrahim Beycanli συστήνονται ως ο πιο γνωστός Ελληνοκύπριος και Τουρκοκύπριος αντίστοιχα στα social media.

«Έχουν περάσει 60 χρόνια από τη στιγμή που οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών ήρθαν στην Κύπρο για να αποτρέψουν τον αλληλοσκοτωμό μας», λέει στη συνέχεια ο Ibrahim Beycanli. «Έχουν περάσει 50 χρόνια από τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού», συμπληρώνει ο Φειδίας Παναγιώτου.

Στη συνέχεια, ο Τουρκοκύπριος δηλώνει στην κάμερα: «Στη βόρεια πλευρά με έχουν χειραγωγήσει αυτόν τον τύπο» και ο Κύπριος ευρωβουλευτής συνεχίζει λέγοντας: «Και σε αυτή την πλευρά μου δίδαξαν τη μισή ιστορία και με έχουν χειραγωγήσει να σε μισώ κι εγώ».

Αυτή η φράση του Φειδία Παναγιώτου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ωστόσο, ακόμα περισσότεροι τον κατηγορούν στα σχόλια στα social media για την ημέρα που επέλεξε προκειμένου να δημοσιεύσει αυτό το βίντεο.

Σαν σήμερα, πριν από 50 χρόνια, με την επιχείρηση «Αττίλας 2» οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν την εισβολή στην Κύπρο. Επιπλέον, στις 14 Αυγούστου 1996 δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού. Ήταν τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία του εξαδέλφου του, Τάσου Ισαάκ, όταν προκλήθηκαν επεισόδια στο οδόφραγμα της Δερύνειας και ο Σολωμός Σολωμού ανέβηκε σε ιστό για να κατεβάσει τη σημαία του ψευδοκράτους, όταν Τούρκοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

{https://x.com/FidiasCyprus/status/1823716222028145099}