Διεθνή

Ναυάγιο στη Σικελία: Μεγιστάνας της τεχνολογίας ένας από τους αγνοούμενους (βίντεο)

Ναυάγιο στη Σικελία: Μεγιστάνας της τεχνολογίας ένας από τους αγνοούμενους (βίντεο) Φωτογραφία: skynews
Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, το ναυάγιο στο σούπερ γιοτ έγινε ανοιχτά της Σικελίας όταν «έπεσε» σε καταιγίδα.

Ο μεγιστάνας Mike Lynch είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους από το ναυάγιο του σούπερ γιοτ στη Σικελία με τους 22 επιβάτες.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, το σούπερ γιοτ βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας όταν έπεσε σε καταιγίδα. Ο 59χρονος Lynch, είναι γνωστός ως ιδρυτής του Autonomy Corporation, και θεωρείται ένας από τους 4 αγνοούμενους Βρετανούς. Η σύζυγός του η Angela Bacares είναι μεταξύ των διασωθέντων. Στους αγνοούμενους είναι επίσης δύο Αμερικανοί και ένας Καναδός. Ωστόσο εκπρόσωπος του Lynch αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άτομα που επέβαιναν στο σούπερ γιοτ ανάμεσά τους και ένα μωρό 1 έτους ενώ κοντά στα συντρίμμια του πλοίου εντοπίστηκε μία σορός. «Είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές που επιβλέπουν το δυστύχημα στη Σικελία» δήλωσαν οι Βρετανικές αρχές.

Η ιταλική ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «Σήμερα το πρωί περίπου στις 5 τοπική ώρα, μετά από μία σφοδρή καταιγίδα, βυθίστηκε ένα γιοτ 56 μέτρων με το όνομα Bayesian που έπλεε με σημαία Βρετανίας, κοντά στο Porticello. Το γιοτ είχε 10μελές πλήρωμα και 12 επιβάτες».

Οι διασώστες επιχειρούν να φτάσουν στο βυθισμένο πλοίο σε βάθος 49 μέτρων ενώ τη διαλεύκανση του δυστυχήματος έχει αναλάβει η εισαγγελία του Termini Imerese. Οκτώ από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και είναι όλοι σε σταθερή κατάσταση.

Το γιοτ απέπλευσε από το λιμάνι το Milazzo στη Σικελία στις 14 Αυγούστου και εντοπίστηκε ανατολικά του Παλέρμο την Κυριακή το απόγευμα.

{https://www.facebook.com/skynews/videos/470355932590366/}