Διεθνή

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν σε υπόγειο τούνελ τα πτώματα έξι ακόμα ομήρων της Χαμάς (βίντεο)

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν σε υπόγειο τούνελ τα πτώματα έξι ακόμα ομήρων της Χαμάς (βίντεο) Φωτογραφία: X/IDF
Η κυβέρνηση Νετανιάχου εικάζει ότι στη Γάζα παραμένουν 105 όμηροι εκ των οποίων οι 71 ακόμα ζωντανοί.

Τις σορούς έξι ακόμα ομήρων της Χαμάς εντόπισαν οι ισραηλινές δυνάμεις σε «υπόγειο τούνελ» μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF.

Σε δήλωσή τους οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι πρόκειται για τους Yagev Buchshtab, Alexander Dancyg, Avraham Munder, Yoram Metzger, Chaim Peri και τον Βρετανο-ισραηλινό Nadav Popplewell. Πέντε από τους θανάτους αυτούς είχαν ήδη ανακοινωθεί από το Ισραήλ ωστόσο θεωρούσαν πως ο Avraham Munder θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανός.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είπαν ότι εντόπισαν τα πτώματα σε ένα τούνελ βάθους 10 μέτρων που οδηγούσε σε μία «υπόγεια σήραγγα». Και οι έξι άνδρες είχαν απαχθεί από τα κιμπούτς Nir Oz και Nirim, κοντά στα ισραηλινά σύνορα με τη Γάζα κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου,

{https://twitter.com/IDF/status/1825913860190052770}

Τον Ιούνιο το Ισραήλ είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο του 51χρονου Popplewell, του 79χρονου Peri, και του 80χρονου Metzger. Σύμφωνα με τους IDF οι τρεις άνδρες είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης στο Khan Younis. Έναν μήνα αργότερα, τον Ιούλιο, οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν και τους θανάτους του 35χρονου Buchshtab και του 76χρονου Dancyg, λέγοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το πώς σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με Ισραηλινά Μέσα τουλάχιστον ένας από αυτούς σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

{https://twitter.com/IDF/status/1825792608653709346}

Ο γιος του Alexander Dancyg, Mati δήλωσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του επέλεξαν να εγκαταλείψουν τους ομήρους για να επιβιώσουν. «Ο Νετανιάχου επέλεξε να θυσιάσει τους ομήρους. Η μοίρα θα τον κρίνει και θα πληρώσει για αυτό, πολύ σοβαρά» είπε.

Η κυβέρνηση εικάζει ότι στη Γάζα παραμένουν 105 όμηροι εκ των οποίων οι 71 ακόμα ζωντανοί. Επιπλέον τέσσερα άτομα είχαν απαχθεί και βρίσκονται στη Γάζα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Δύο από αυτούς θεωρούνται νεκροί.