Διεθνή

Μπαράζ επιθέσεων με drones και ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων με drones και ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ Φωτογραφία: EPA/ΑΡΧΕΙΟΥ
Το Ισραήλ από την πλευρά του είπε ότι έπληξε εγκαταστάσεις με αποθήκες όπλων που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, στον ανατολικό Λίβανο για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.

Πάνω από 50 ρουκέτες και drones εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ το απόγευμα της Τετάρτης, στα υψίπεδα του Γκολάν, ως απάντηση για προηγούμενο χτύπημα του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι είχε βάλει στόχο μια ισραηλινή στρατιωτική βάση. που ελέγχεται από το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές στο χωριό Κατζρίν την Τετάρτη και ότι τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε όταν δεκάδες βλήματα πέρασαν στην περιοχή από τον Λίβανο.

Το Ισραήλ από την πλευρά του είπε ότι έπληξε εγκαταστάσεις με αποθήκες όπλων που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, στον ανατολικό Λίβανο για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα.

Οι αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένα άτομο και να τραυματιστούν ακόμα 30, μεταξύ των οποίων παιδιά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Οι επιθέσεις της Τετάρτης από τη Χεζμπολάχ σημειώθηκαν μία μόλις μέρα μετά την συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν μα τους διαμεσολαβητές από Αίγυπτο και Κατάρ για την εκεχειρία στη Γάζα

Η Αίγυπτος ωστόσο εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για τις αμερικανικές προτάσεις. «Οι Αμερικανοί προσφέρουν υποσχέσεις, όχι εγγυήσεις» για την εκεχειρία δήλωσε αξιωματούχος στο Associated Press.

«Η Χαμάς δεν θα το δεχθεί αυτό γιατί ουσιαστικά σημαίνει ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει τους ομήρους με αντάλλαγμα έξι εβδομάδες κατάπαυση του πυρός χωρίς όμως εγγυήσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η πρόταση δεν αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ θα αποσύρει τις δυνάμεις του από τους δύο στρατηγικής σημασίας διαδρόμους στη Γάζα.
«Αυτό δεν είναι αποδεκτό ούτε από μας ούτε από τη Χαμάς φυσικά» πρόσθεσε.

NETWORK