Διεθνή

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Εισαγγελείς του Παρισιού ζητούν να δικαστεί για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Εισαγγελείς του Παρισιού ζητούν να δικαστεί για βιασμό και σεξουαλική επίθεση Φωτογραφία: EPA// ANTONIO PEDRO SANTOS
Η υπόθεση αφορά σττην καταγγελία που κατέθεσε εναντίον του Ντεπαρντιέ τον Αύγουστο του 2018 η Charlotte Arnould.

Μετά από μία μακρά έρευνα, εισαγγελείς του Παρισιού ζήτησαν να δικαστεί ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά της επίσης ηθοποιού Charlotte Arnould.

Σε δήλωσή του στο Variety, το γραφείο της εισαγγελίας του Παρισιού ανέφερε πως «ζήτησε την παραπομπή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο ποινικό δικαστήριο για να δικαστεί για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στις 7 και 13 Αυγούστου 2018, εις βάρος της Charlotte Arnould, γεννηθείσας τον Νοέμβριο του 1995».

Πρόσθεσε ακόμα πως «τώρα πλέον επαφίεται στην κρίση του δικαστή της έρευνας να αποφασίσει για το πώς θα κινηθεί η διαδικασία».

Η υπόθεση αφορά σττην καταγγελία που κατέθεσε τον Αύγουστο του 2018 η Arnould, ηθοποιός και χορεύτρια, της οποίας οι γονείς ήταν παλιοί φίλοι του Ντεπαρντιέ. Αρχικά η καταγγελία απποσύρθηκε το 2019, καθώς θεωρήθηκε πως υπήρχαν ελλιπή στοιχεία, αλλα η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2020 όταν η Arnould υπέβαλε νέα αγωγή στο Παρίσι. Τον Ιούλιο του 2020 ο Ντεπαρντιέ υποβλήθηκε σε νέα έρευνα όταν επανεξετάστηκε η υπόθεση και κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο Ντεπαρντιέ σε ανοιχτή του επιστολή για τις κατηγορίες της Arnould, που δημοσιεύθηκε στη Le Figaro την 1η Οκτωβρίου του 2023, ισχυρίστηκε πως δεν ήταν «ούτε βιαστής, ούτε αρπακτικό». Χωρίς να την κατονομάζει ο Ντεπαρντιέ ανέφερε πως [μία γυναίκα ήρθε στο σπίτι μου για πρώτη φορά, διατεθειμένη να προχωρήσει στην κρεβατοκάμαρά μου. Σήμερα λέει πως τη βίασα».

Στις 19 Ιουνίου του 2023 ορίστηκε μία κατ’ αντιπαράθεση συνάντηση του Ντεπαρντιέ μα την Arnould στο γραφείο του δικαστή. Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο Ντεπαρντιέ βρέθηκε ξανά σε διαμάχη μετά από μια έκθεση-βόμβα που δημοσιεύτηκε από την Mediapart, στην οποία ο ηθοποιός κατηγορήθηκε από 13 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

Μία από αυτές, η Hélène Darras με την οποία ο Ντεπαρντιέ συνεργάστηκε στην κωμωδία «Disco» το 2007, υπέβαλε καταγγελία για σεξουαλική επίθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Ωστόσο, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να απορρίψουν την καταγγελία της λόγω παραγραφής της υπόθεσης.