Διεθνή

Ναυάγιο στη Σικελία: «Ανείπωτη θλίψη», η ανακοίνωση της οικογένειας Lynch για την τραγωδία

Ναυάγιο στη Σικελία: «Ανείπωτη θλίψη», η ανακοίνωση της οικογένειας Lynch για την τραγωδία Φωτογραφία: EPA/IGOR PETYX
Εντοπίστηκε και η σορός της κόρης του Lynch, Ηannah, που αναζητούσαν οι δύτες από τη Δευτέρα όταν ναυάγησε το σούπερ γιοτ Bayesian.

Η οικογένεια του Michael Lynch εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ανεύρεση του πτώματος και της 18χρονης κόρης του Hannah, από το σούπερ γιοτ που ναυάγησε στη Σικελία.

«Η οικογένεια Lynch είναι συντετριμμένη, σε σοκ και δέχεται τη στήριξη της ευρύτερης οικογένειας και φίλων. Οι σκέψεις τους είναι με όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την τραγωδία. Η οικογένεια θα ήθελε να ευχαριστήσει ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους, όσοι βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Η μόνη παράκληση της οικογένειας αυτή τη στιγμή είναι να είναι σεβαστείτε την ιδιωτικότητά της σε αυτή τη στιγμή της ανείπωτης θλίψης».

Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας από τις ιταλικές αρχές

Υπενθυμίζεται ότι από το ναυάγιο έχουν ανασυρθεί συνολικά 7 πτώματα. Την Πέμπτη ανασύρθηκε το πτώμα του μεγιστάνα της τεχνολογίας, Michael Lynch, ενώ σήμερα εντοπίστηκε και το τελευταίο πτώμα μέσα σε καμπίνα του σούπερ γιο, αυτό της 18χρονης κόρης του Hannah.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το ναυάγιο ναυάγιο στη Σικελία.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, υπό την ηγεσία του Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες το πολυτελές σκάφος αναποδογύρισε κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Οι Αρχές εξετάζουν τα ενδεχόμενα αδικήματα της «πρόκλησης ναυαγίου και πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» κατά «αγνώστων προσώπων», όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα. Οι Εισαγγελείς αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο το πρωί, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα βάσει του ιταλικού ποινικού κώδικα, με ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ιταλοί ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.
Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today μεταδίδει ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες που είναι στραμμένες προς τη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το Bayesian.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας βρίσκονται επίσης οι ενέργειες και οι αποφάσεις του 51χρονου καπετάνιου του Bayesian, Τζέιμς Κάτφιλντ, και του αμέσως επόμενου στην ιεραρχία του σκάφους, του 22χρονου Μάθιου Γκρίφιθ. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, οι Εισαγγελικές Αρχές συνάντησαν τον Κάτφιλντ και μίλησαν μαζί του για τουλάχιστον δύο ώρες, θέτοντάς του ερωτήματα.