Διεθνή

Ιταλία: 48χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε 4 ηλικιωμένους που φρόντιζε - «Ήθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους»

Ιταλία: 48χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε 4 ηλικιωμένους που φρόντιζε - «Ήθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EPA/ GIUSEPPE LAMI
Παραδόθηκε στην αστυνομία, δήλωσε ότι έχει διαπράξει τέσσερις δολοφονίες και πιθανόν θα το έκανε ξανά.

Ένας 48χρονος Ιταλό κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ηλικιωμένων- τους οποίους φρόντιζε- τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Μάριο Εουτίτσια παραδόθηκε στην αστυνομία στην Καζέρτα, στη νότια Ιταλία και δήλωσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

«Θέλω κάποιος να με συλλάβει. Συνεχίζοντας να εργάζομαι, πιθανόν θα το έκανα ξανά», είπε στις αρχές, σύμφωνα με την Corriere della Sera. «Ήθελα να βάλω τέλος στα βάσανά τους», υποστήριξε, γράφει η La Repubblica.

Οι τέσσερις ηλικιωμένοι έπασχαν από καρκίνο. Ο 48χρονος τους σκότωσε αυξάνοντας τη δόση των φαρμάκων που έπαιρναν, μεταξύ άλλων και εκείνων για τον πόνο, αναφέρει η Corriere della Sera.

Δύο από τα θύματά του ταυτοποιήθηκαν. Πρόκειται για έναν 95χρονο και έναν 88χρονο που πέθαναν τον Μάρτιο και τον περασμένο Δεκέμβριο αντίστοιχα. Ο θάνατός τους δεν θεωρήθηκε ύποπτος, λόγω της κατάστασης της υγείας τους.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους που πέθαναν το 2014 στην πόλη Λατίνα, αλλά τα θύματα ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.