Διεθνή

Νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία: Πύραυλοι και εξοπλισμός κατά drones

Νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία: Πύραυλοι και εξοπλισμός κατά drones Φωτογραφία: EPA/ CHRIS KLEPONIS
Ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ζελένσκι για τη νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, κάτι που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το πακέτο περιλαμβάνει αντιαεροπορικούς πυραύλους για την προστασία κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Επίσης, περιλαμβάνει εξοπλισμό κατά drones, αντιαρματικούς πυραύλους και πυρομαχικά μεταξύ άλλων, σημείωσε ο Μπάιντεν, δίχως να διευκρινίσει την αξία αυτού του πακέτου.

Παράλληλα ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος περίπου 400 ατόμων και οντοτήτων, που «βοηθούν τη Ρωσία στον παράνομο πόλεμό της».

Παρά τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία «παραμένει μια ελεύθερη χώρα», υπογράμμισε ο Μπάιντεν στη δήλωση που έκανε σήμερα, παραμονή της επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας. Ο πόλεμος θα τελειώσει με μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει σε αυτήν τη σύγκρουση. Ο ανεξάρτητος λαός της Ουκρανίας θα επικρατήσει και οι ΗΠΑ, με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, θα εξακολουθήσουν να στέκονται στο πλευρό του», κατέληξε στη δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν.