Διεθνή

Η Ελ Μακφέρσον αρνήθηκε χημειοθεραπεία όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Η Ελ Μακφέρσον αρνήθηκε χημειοθεραπεία όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού Φωτογραφία: EPA/ DANIEL POCKETT
Το σούπερ μόντελ ακολούθησε μία πιο ολιστική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου της.

H Ελ Μακφέρσον είπε ότι διαγνώστηκε πριν από 7 χρόνια με καρκίνο του μαστού αλλά πλέον είναι σε ύφεση παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Το σούπερμόντελ των 80s από την Αυστραλία κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της «Elle: Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself» όπου καταθέτει την επιλογή της να ακολουθήσει μία πιο ολιστική θεραπεία και να πάει κόντρα στις συμβουλές 32 γιατρών.

Σε συνέντευξή της στο Australian Women’s Weekly η Μακφέρσον μίλησε για τότε που είχε υποβληθεί σε ογκεκτομή όταν διαγνώστηκε με HER2 θετικό μεταστατικό καρκίνο. Είπε ότι οι γιατροί τη συμβούλευσαν να προχωρήσει σε μαστεκτομή με ακτινοβολίες, ορμονοθεραπεία και αναδόμηση στήθους. Αλλά η ιδρύτρια της εταιρεία ομορφιάς και ευημερίας WelleCo, αποφάσισε να κινηθεί κατά της παραδοσιακής ιατρικής.

Η 60χρονη Ελ Μακφέρσον είπε ότι νοίκιασε ένα σπίτι στο Φίνιξ στην Αριζόνα για 8 μήνες, όπου «θεράπευσε» με ολιστικό τρόπο τον καρκίνο της υπό τις οδηγίες ενός γιατρού.

«Ήταν ένα σοκ, ήταν αναπάντεχο, ήταν τρομακτικό από τόσους πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά για να βρω μια λύση που λειτούργησε για μένα».

Για την απόφασή της να απορρίψει την παραδοσιακή ιατρική είπε «το να πω όχι σε παραδοσιακές μεθόδους ιατρικής ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στην εσωτερική φωνή θα ήταν ακόμα πιο σκληρό» είπε σημειώνοντας ότι θεωρούσε πως τόσο η χημειοθεραπεία όσο και το χειρουργείο της φαινόταν υπερβολικές επιλογές.

Η Μακφέρσον είπε ότι τώρα η κλινική της εικόνα είναι σε ύφεση. Είπε στο περιοδικό ότι οι γιοι της, ο 26χρονος Flynn και ο 21χρονος Cy, όπως και ο πρώην σύντροφός της Arpad “Arki” Busson είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις για την προσέγγισή της αυτή.