Διεθνή

Ο Τραμπ αρνείται να στηρίξει νίκη της Ουκρανίας: «Αν ήσουν πρόεδρος ο Πούτιν θα είχε μπει στην Πολωνία» απαντά η Χάρις

Ο Τραμπ αρνείται να στηρίξει νίκη της Ουκρανίας: «Αν ήσουν πρόεδρος ο Πούτιν θα είχε μπει στην Πολωνία» απαντά η Χάρις
Κατά τη διάρκεια του χθεσίνου debate ο Τραμπ αρνήθηκε να υποστηρίξει μια νίκη του Κιέβου, προκαλώντας - όπως ήταν εύλογο - τα πυρά της Χάρις για τις στενές του σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση του David Muir στο debate της Τρίτης σχετικά με το αν θέλει να κερδίσει η Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας, ενισχύοντας τις ανησυχίες πως μια δεύτερη διακυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να αναστείλει τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο.

«Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος», αρκέστηκε να απαντήσει ο Τραμπ, που επέλεξε έπειτα να επικεντρωθεί στον ανθρωπιστικό απολογισμό του πολέμου λέγοντας ότι οι άνθρωποι σκοτώνονται «κατά εκατομμύρια», αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία χώρα ή διεθνή οργανισμό.

Συνέχισε λέγοντας ότι αν εκλεγεί θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία ακόμη και πριν γίνει πρόεδρος, ενώ υποστήριξε πως οι ΗΠΑ «παίζουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Καμάλα Χάρις δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση Τραμπ. Αντίθετα έσπευσε να σημειώσει πως αν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος κατά τη διάρκεια της εισβολής, τότε «ο Πούτιν θα καθόταν στο Κίεβο με τα μάτια του στραμμένα στην υπόλοιπη Ευρώπη». Σε ένα τέτοιο σενάριο ο Ρώσος πρόεδρος θα προχωρούσε στην Πολωνία, τόνισε.

«Γιατί δεν λέτε στους 800.000 Πολωνοαμερικανούς εδώ στην Πενσυλβάνια πόσο γρήγορα θα κάνατε πίσω για χάρη της εύνοιας και αυτού που νομίζετε ότι είναι φιλία με έναν, ως γνωστόν, δικτάτορα που θα σας έτρωγε για μεσημεριανό».