Διεθνή

Συνελήφθη Ελληνοαυστραλός στη Ρώμη - Κατηγορείται για δύο δολοφονίες πριν από 47 χρόνια

Συνελήφθη Ελληνοαυστραλός στη Ρώμη - Κατηγορείται για δύο δολοφονίες πριν από 47 χρόνια Φωτογραφία: PIXABAY
Εις βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για δύο στυγερές δολοφονίες στη Μελβούρνη.

Συνελήφθη στη Ρώμη Ελληνοαυστραλός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για διπλή δολοφονία, που φέρεται να διέπραξε πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη.

Ο 65χρονος σήμερα άνδρας κατηγορείται από τη δικαιοσύνη της Αυστραλίας για δύο στυγερές δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Μελβούρνη το 1977.
Τότε είχαν βρεθεί νεκρές, μέσα στο διαμέρισμά τους, οι Σουζάνε Άρμστρονγκ και η Σούζαν Μπάρτλετ, 27 και 28 ετών, αντίστοιχα.

Ο δολοφόνος της σκότωσε με δεκάδες μαχαιριές. Το μόνο που επέζησε, ήταν το 16 μηνών παιδί της Άρμστρονγκ, το οποίο κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Η αστυνομία της Αυστραλίας είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ DNA.

Σύμφωνα με ιταλικά και αυστραλιανά Μέσα ο άνδρας, εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα, «όπου ο νόμος δεν επιτρέπει την σύλληψη υπευθύνων δολοφονικών πράξεων, αν έχουν παρέλθει πάνω από 20 χρόνια από την τέλεσή τους». Πριν επτά χρόνια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος έφτασε το Σάββατο στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο. Οι αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του η οποία είναι απίθανο να γίνει πριν περάσει ένας χρόνος.