Διεθνή

Το πρώτο μήνυμα Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σήμερα το διάγγελμά του στους Ισραηλινούς

Το πρώτο μήνυμα Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σήμερα το διάγγελμά του στους Ισραηλινούς
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα νικήσει τους «εχθρούς» του Ισραήλ, μία εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Το Ισραήλ τιμά σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς, με τον Νετανιάχου να διαμηνύει πως «μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιώτες που σταθμεύουν στο βόρειο Ισραήλ, ο Νετανιάχου ανέφερε πως «πριν από έναν χρόνο, δεχθήκαμε ένα τρομακτικό πλήγμα». Επισημαίνοντας πόδσ πολλά άλλαξαν στους δώδεκα μήνες που ακολούθησαν, ο Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες: «Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας».

Σημειώνεται πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα διάγγελμα προς το έθνος για την επέτειο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, Χέρτσι Χαλέβι, τόνισε ότι η χώρα του διεξάγει έναν «πόλεμο μακράς διαρκείας» εναντίον της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς «έχει ηττηθεί».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ απείλησε το Ιράν με επιδρομές ανάλογες εκείνων που σημειώνονται σε Γάζα και Λίβανο, εν είδει αντιποίνων για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Τεχεράνη, προκαλώντας διεθνή ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.