Διεθνή

Νέα πλήγματα του Τελ Αβίβ στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ήχησαν οι σειρήνες στο Ισραήλ

Νέα πλήγματα του Τελ Αβίβ στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ήχησαν οι σειρήνες στο Ισραήλ
Τα νότια προάστια της Βηρυτού σφυροκοπούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI μετέδωσε απόψε ότι τα νότια προάστια της Βηρυτού έγιναν στόχος νέων ισραηλινών πληγμάτων το βράδυ, μετά την προτροπή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ορισμένους τομείς αυτού του προπυργίου της Χεζμπολάχ. Την ίδια στιγμή ήχησαν και οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός, αφού πολλές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος.

{https://x.com/TonyMikael8/status/1843384520499921387}

Τα νότια προάστια, που σφυροκοπούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 23 Σεπτεμβρίου, «έγιναν στόχος δύο επιδρομών» ανέφερε το ΑΝΙ. Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι έγιναν έξι διαδοχικά πλήγματα στην περιοχή.

{https://x.com/SsnehaG143/status/1843382526129385865}

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε εκρήξεις και είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από τα νότια προάστια της πόλης.

{https://x.com/aapayes/status/1843382573315305828}

Νετανιάχου: Συνεχίζουμε μέχρι την υλοποίηση των «ιερών αποστολών»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους συμπατριώτες του να συνεχίσει τη μάχη μέχρι την υλοποίηση των πολεμικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνησή του, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του για την επέτειο του ενός χρόνου από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Καθορίσαμε τους στόχους του πολέμου και αυτή τη στιγμή τους υλοποιούμε: να ανατρέψουμε τη Χαμάς (στη Λωρίδα της Γάζας), νε φέρουμε όλους τους ομήρους στο σπίτι, τους ζωντανούς όπως και τους νεκρούς. Πρόκειται για μια ιερή αποστολή, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να την επιτύχουμε», είπε ο Νετανιάχου.

«Ιερή αποστολή» χαρακτήρισε και τους δύο άλλους στόχους του πολέμου που έχει θέσει η κυβέρνηση: «την εξάλειψη κάθε μελλοντικής απειλής, προερχόμενης από τη Λωρίδα της Γάζας, για το Ισραήλ» και «την επιστροφή των κατοίκων του νότιου και βόρειου (Ισραήλ) με ασφάλεια στα σπίτια τους».

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε», επανέλαβε πολλές φορές, αναφερόμενος στους στόχους αυτούς. «Δεν θα εγκαταλείψω», υποσχέθηκε, σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των ομήρων.

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και μαζί θα κερδίσουμε (…) Η νίκη εγγυάται την αιωνιότητα», είπε ο Νετανιάχου.

«Η 7η Οκτωβρίου θα συμβολίζει για τις επόμενες γενιές το τίμημα της αναγέννησής μας και αυτό θα τους αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας και τη δύναμη του πνεύματός μας», προέβλεψε.

Υεμένη: Οι Χούθι επιτέθηκαν στο Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, όπου ο στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο.

Οι Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, εκτόξευσαν δύο πυραύλους εναντίον «στρατιωτικών στόχων του εχθρού» στο Τελ Αβίβ, είπε ο εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σαρί. Έκανε επίσης λόγο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν «πολλούς στόχους» στο Εϊλάτ και τη Γιάφα νωρίτερα.

NETWORK