Διεθνή

Ισραήλ: Νέα πυραυλική επίθεση των IDF στη Βηρυτό

Ισραήλ: Νέα πυραυλική επίθεση των IDF στη Βηρυτό Φωτογραφία: EPA/STR
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι αναχαίτισε πύραυλο εδάφους που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη.

Νέο κύκλο πυραυλικών επιθέσεων ξεκίνησε το Ισραήλ στη Βηρυτό σε απάντηση των 135 ρουκετών που, σύμφωνα με το Ισραήλ, εξαπέλυσε σήμερα Δευτέρα η Χεζμπολάχ.

Οι IDF ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν «στοχευμένο χτύπημα» στο προάστιο Dahieh στα νότια της Βηρυτού, όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία της Χεζμπολάχ. Λιβανέζικη πηγή ασφαλείας είπε στο πρακτορείο AFP, ότι τι Ισραήλ χτυπά κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα διεθνή Μέσα, το Ισραήλ, ισχυρίστηκε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε στο κέντρο του Ισραήλ από την Υεμένη.

{https://twitter.com/JamilKhabir396/status/1843324528208101415}

Παράλληλα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πριν από λίγο, εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση στους ανθρώπους να αποφεύγουν την παραλία ή να είσαι σε βάρκες στην ακτή του Λιβάνου από τον ποταμό Αουαλί προς τα νότια μέχρι νεωτέρας.

«Ο Λίβανος είναι θύμα του μεγαλύτερου εγκλήματος πολέμου, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας»

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Λιβάνου κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς στην χώρα του.

Ο Melhem Khalaf φέρεται να είπε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων πως «ο Λίβανος είναι θύμα του μεγαλύτερου εγκλήματος πολέμου, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Οι άνθρωποί μας κοιμούνται στο πάτωμα σε σχολεία χωρίς μέσο για να εξασφαλίσουν τις πιο βασικές τους ανάγκες. Τα παιδιά μας, οι ηλικιωμένοι μας, οι οικογένειές μας ζουν με άγχος, τρόμο και φόβο για το μέλλον.

»Ο ορίζοντας είναι σκοτεινός μπροστά τους. Χωρίς σχολεία. Χωρίς δουλειά. Χωρίς στέγαση. Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στον Λίβανο - πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού - έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους μετά την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιθέσεων του Ισραήλ σε στόχους που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται η Χεζμπολάχ».