Διεθνή

Τσεχία: Συνελήφθη ένας από τους κύριους διανομής παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Τσεχία: Συνελήφθη ένας από τους κύριους διανομής παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο Φωτογραφία: UNSPLASH
Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος για διανομή παιδικής πορνογραφίας, ενδέχεται να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Ο άνδρας διένειμε υλικό, έδινε συμβουλές για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών ή για τη διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Darknet.

Ένας από τους «κύριους διανομείς ομοφυλοφιλικής παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο», καταζητούμενος από το FBI και την Europol ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η αστυνομία της Τσεχίας.

Ο άνδρας έχει τσέχικη καταγωγή αλλά αμερικανικό διαβατήριο και η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε. «Διένειμε κυρίως υλικό που δημιουργούσαν άλλοι και έδινε συμβουλές για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών ή για τη διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Darknet» σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε πολλά δεδομένα, που ήταν κρυπτογραφημένα και ανέρχονταν σε πολλά terabyte, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το FBI παρακολουθούσε τη δράση του υπόπτου εδώ και 10 χρόνια αλλά η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε τελικά χάρη σε μια διεθνή επιχείρηση που συντονίστηκε από την Europol.

Η Κριστίνα Ζελίνκοβα, εκπρόσωπος της τσεχικής αστυνομίας, διευκρίνισε ότι ο ύποπτος συνελήφθη τον Φεβρουάριο. Έχει προφυλακιστεί και στην περίπτωση που κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Νωρίτερα οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν έξι συλλήψεις μέλη ενός κυκλώματος που λειτουργούσε μια πλατφόρμα στο Darknet με εκατομμύρια εικόνες παιδικής πορνογραφίας και εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Οι ύποπτοι είναι όλοι τους Γερμανοί, ηλικίας από 43 έως 69 ετών.

Σε σχετική ερώτηση, η Ζελίνκοβα δεν συνέδεσε τις δύο υποθέσεις.