Διεθνή

Εμφάνιση - έκπληξη από την Κέιτ Μίντλετον - Η πρώτη επίσημη μετά τη χημειοθεραπεία (βίντεο)

Εμφάνιση - έκπληξη από την Κέιτ Μίντλετον - Η πρώτη επίσημη μετά τη χημειοθεραπεία (βίντεο) Φωτογραφία: INSTAGRAM
Η Κέιτ Μίντλετον συνάντησε μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ τις οικογένειες των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση του Ιουλίου.

Μία αναπάντεχη εμφάνιση έκανε η Κέιτ Μίντλετον στο πλευρό του πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σάουθπορτ.

Εκεί είχαν μία ιδιωτική συνάντηση με τις οικογένειες των τριών παιδιών, που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι τον περασμένο Ιούλιο. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση της πριγκίπισσας Κέιτ μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της

Σύμφωνα με βασιλικές πηγές, αποφάσισε να συνοδεύσει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στη συνάντηση αυτή για να δείξει «τη στήριξη, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνοια της στην τοπική κοινωνία». Το πριγκιπικό ζεύγος μίλησε με μέλη σωστικών ομάδων που έσπευσαν αμέσως μετά το περιστατικό με την επίθεση με μαχαίρι στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

{https://www.instagram.com/p/DA8ywq5torG/?hl=el}

Η βασιλική επίσκεψη στο Σάουθπορτ είχε προγραμματιστεί ως ένα γεγονός χαμηλών τόνων, για να αφιερωθεί χρόνος ιδιωτικά με τις οικογένειες των τριών παιδιών που πέθαναν και με τη δασκάλα χορού που ήταν παρούσα κατά την επίθεση.

Φορώντας ένα μακρύ καφέ, φθινοπωρινό παλτό, έφτασε με τον σύζυγό της για να συναντήσει τις οικογένειες των πενθούντων και τους εργαζόμενους διασώστες, τους οποίους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαρακτήρισε ως «ήρωες».

Μετά το τέλος της χημειοθεραπείας της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει αρχίσει σταδιακά να επιστρέφει στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στην επιστροφή της στα βασιλικά καθήκοντα, μετά τη χημειοθεραπεία της. Σκοπός της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους ήταν να δείξουν στην κοινότητα ότι δεν τους έχουν ξεχάσει.

@dailymailroyals “On behalf of them, thank you.” Kate Middleton’s emotional return as Prince William and Kate thank Southport emergency staff on her first public engagement since finishing chemotherapy. ?PA #breaking #kateandwill #katemiddleton #princewilliam #princessofwales #uk ♬ original sound - Daily Mail Royals

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ άκουσαν για τις προσπάθειες να επανέλθει η κοινότητα στην κανονικότητα μετά την επίθεση με το μαχαίρι και το κύμα των διαδηλώσεων που ακολούθησε. Το πριγκιπικό ζευγάρι είχε συνάντηση 90 λεπτών με τις οικογένειες των τριών παιδιών στο Κέντρο Κοινότητα του Σάουθπορτ.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με μέλη της αστυνομίας και των ομάδων διάσωσης όπου μίλησαν για την σπουδαιότητα της προστασίας της δικής τους ευημερίας και ψυχικής υγείας.

@dailymailroyals BREAKING: Kate Middleton’s FIRST public engagement since completing chemotherapy. The Princess of Wales has accompanied Prince William to Southport to meet privately with the families of the girls who died in July’s tragic attack. They also spoke publicly to emergency responders. #Southport #uk #news #royalfamily #katemiddleton ♬ original sound - Daily Mail Royals

«Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ήταν στην πραγματικότητα πώς θα αντέξετε εσείς, έχοντας δει αυτό που έχετε δει. Γι' αυτό, πάρτε το χρόνο σας, μην βιαστείτε να επιστρέψετε στη δουλειά, κάντε ό,τι χρειαστείτε», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Το ζευγάρι είχε κάνει μια δωρεά, μέσω της φιλανθρωπικής του οργάνωσης, σε έναν έρανο για να βοηθήσει στην παροχή σωματικής και ψυχολογικής βοήθειας στην αστυνομία και το προσωπικό των διασωστών, που βρέθηκαν στην επίθεση και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

@dailymailroyals BREAKING NEWS: The Princess of Wales has accompanied Prince William to Southport to meet privately with the families of the girls who died in July’s tragic attack. They also spoke publicly to emergency responders. It is her first public engagement since completing chemotherapy. #katemiddleton #princessofwales #royalfamily #news #breaking #southport ♬ original sound - Daily Mail Royals

Η πριγκίπισσα Κέιτ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και είπε ότι στήριξαν τις οικογένειες στις πιο σκοτεινές τους μέρες. «Εκ μέρους τους, σας ευχαριστώ» είπε.

Από την πλευρά τους ο εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκεί έκαναν λόγο για μία αρκετά συναισθηματική συνάντηση. Σημειώνεται ότι στην επίθεση της 29ης Ιουλίου σκοτώθηκε η 6χρονη Bebe King, η 7χρονη Elsie Dot Stancombe, και η 9χρονη Alice Dasilva Aguiar.

Άλλα δέκα άτομα, οκτώ από τα οποία ήταν παιδιά, τραυματίστηκαν. Ο 17χρονος Axel Rudakubana συνελήφθη ως ύποπτος και του έχουν απαγγελθεί πολλαπλές κατηγορίες για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

@dailymailroyals “On behalf of them, thank you.” Kate Middleton’s emotional return as Prince William and Kate thank Southport emergency staff on her first public engagement since finishing chemotherapy. ?PA #breaking #kateandwill #katemiddleton #princewilliam #princessofwales #uk ♬ original sound - Daily Mail Royals