Διεθνή

Τυφώνας Μίλτον: Ο «υπολοχαγός Νταν» αψήφησε τις οδηγίες, έμεινε στο σκάφος του - «Δεν ήταν τόσο άσχημα»

Τυφώνας Μίλτον: Ο «υπολοχαγός Νταν» αψήφησε τις οδηγίες, έμεινε στο σκάφος του - «Δεν ήταν τόσο άσχημα»
Ποιος είναι ο 54χρονος που έγινε διάσημος πριν από τον τυφώνα Μίλτον.

Έγινε viral λόγω της επιμονής του να μείνει στο σκάφος του, παρά τις εντολές εκκένωσης πριν από το «χτύπημα» του τυφώνα Μίλτον. Τώρα ο «υπολοχαγός Νταν» λέει ότι «δεν ήταν και τόσο άσχημα».

Ο τυφώνας άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στη Φλόριντα. Την ώρα που εκατομμύρια πολίτες έσπευδαν να εκκενώσουν την περιοχή εγκαίρως, προτού φτάσει ο τυφώνας, ο «υπολοχαγός Νταν» και κάποιοι άλλοι επέλεξαν να αψηφήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Μετά το πέρασμα του τυφώνα, πολλά ΜΜΕ έσπευσαν να δουν αν τα είχε καταφέρει ο Τζόσεφ Μαλινόφσκι, όπως είναι το πραγματικό όνομα του «υπολοχαγού Νταν».

{https://x.com/ODonnellFox13/status/1844217519944630670}

«Είμαι καλά», δήλωσε ο 54χρονος. «Το χέρι του Θεού ήταν πάνω από την Τάμπα», πρόσθεσε και σχολίασε: «Δεν ήταν τόσο άσχημα».

Μιλώντας στο Sky News, είπε ότι το μόνο που σκεφτόταν ήταν η επιστροφή στο κρεβάτι. «Έμεινα ξύπνιος όλη νύχτα, για να σιγουρευτώ ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά», εξήγησε και δήλωσε ότι δεν φοβήθηκε, ούτε ανησυχούσε τις ώρες που ο τυφώνας σάρωνε την περιοχή.

{https://www.instagram.com/skynews/reel/DA8opWzOc0-/}

Ποιος είναι ο «υπολοχαγός Νταν»

Ο Τζόσεφ Μαλινόφσκι έγινε διάσημος μέσα από βίντεο που ανέβαζε στο TikTok ο Τέρενς Κονκάνον, για τον 54χρονο από την Τάμπα που αρνούνταν να εγκαταλείψει το σκάφος στο οποίο ζει, τόσο πριν από τον τυφώνα Ελίν, όσο και στην εκκένωση για τον Μίλτον.

Το παρατσούκλι «υπολοχαγός Νταν» έχει έμπνευση από χαρακτήρα της ταινίας «Φόρεστ Γκαμπ», καθώς ο Μαλινόφσκι έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό σε τμήμα του αριστερού ποδιού του.

«Δεν πάω πουθενά. Ένα σκάφος είναι το ασφαλέστερο σημείο για να βρίσκεσαι σε μία πλημμύρα. Το μάθαμε αυτό από τον Νώε. Όσοι έμειναν στη στεριά πνίγηκαν, ο Νώε και τα ζώα επέζησαν», έλεγε πριν από τον τυφώνα Μίλτον. «Είστε όλοι ρομπότ. Είστε πρόβατα, ακολουθείτε τον όχλο», δήλωνε ακόμα.

Την Τετάρτη, λίγο προτού χτυπήσει ο τυφώνας, η αστυνομία τον μετέφερε σε καταφύγιο. Όμως, λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο σκάφος του, δήλωσε η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ.

Τώρα, ο «υπολοχαγός Νταν» έχει αποκτήσει σχεδόν 570.000 followers στο TikTok. Επίσης, ο άνθρωπος που τον έκανε διάσημο άνοιξε εκ μέρους του μία σελίδα στο GoFundMe, μέσω της οποίας έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 40.000 δολάρια έως τώρα. Στόχος, σύμφωνα με τη σελίδα, είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να αποκτήσει ο Μαλινόφσκι ένα νέο σκάφος.