Διεθνή

Η φράση του Τζάρεντ Λέτο που εξόργισε τους Ουκρανούς (βίντεο)

Η φράση του Τζάρεντ Λέτο που εξόργισε τους Ουκρανούς (βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ AILEN DIAZ
Σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό ΥΠΕΞ ανέφερε την Κυριακή πως η επιθυμία του Τζάρεντ Λέτο να δώσει συναυλία στη Ρωσία είναι προσβολή προς τους Ουκρανούς.

Μία φράση του Τζάρεντ Λέτο σε συναυλία με τους Thirty Seconds to Mars, αρκούσε για να κάνει τους Ουκρανούς να τον «αποκηρύξουν».

Όλα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε συναυλία του στο Βελιγράδι. Εκεί ο frontman της μπάντας και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, είπε από τη σκηνή «νιώθω λίγο τη ρωσική ενέργεια εδώ απόψε» και ρώτησε πόσοι από το κοινό είναι από τη Ρωσία. Μετά από μία δυνατή βοή, συνέχισε: «Μας λείψατε, το ξέρετε αυτό. Και θα σας πω αυτό, μία μέρα όταν όλα αυτά τα προβλήματα τελειώσουν θα έρθουμε να σας επισκεφθούμε στην πατρίδα σας. Θα πάμε στην Αγία Πετρούπολη, στη Μόσχα, θα πάμε στο Κίεβο, θα πάμε να διασκεδάσουμε και να βρεθούμε με όλους εσάς, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει» είπε ο Τζάρεντ Λέτο.

Σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό ΥΠΕΞ ανέφερε την Κυριακή πως η επιθυμία του Λέτο να δώσει συναυλία στη Ρωσία είναι προσβολή προς τους Ουκρανούς που θυσιάζουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους απέναντι στην ευρείας κλίμακας εισβολή του επικεφαλής του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία κατευναστική αιτιολογία για τη Ρωσία όταν συνεχίζει τις προσπάθειές της για να λύσει το «πρόβλημα» με την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο.

Στο παρελθόν ο Τζάρεντ Λέτο ωστόσο έχει στηρίξει την Ουκρανία, στην αντίστασή της απέναντι στην επίθεση του Πούτιν.

{https://www.youtube.com/watch?v=tR8tbXcIsXM}