Διεθνή

IDF: Το «stand up» του Χαγκάρι μέσα από κρησφύγετο της Χεζμπολάχ (βίντεο)

IDF: Το «stand up» του Χαγκάρι μέσα από κρησφύγετο της Χεζμπολάχ (βίντεο) Φωτογραφία: X
Όπλα, μηχανάκια, προμήθειες και μία αφίσα του Χασάν Νασράλα αποκαλύπτουν οι IDF μέσα στο κρησφύγετο της Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, στέκεται δίπλα σε μία αφίσα του Χασάν Νασράλα και παρουσιάζει αυτό που όπως λέει, είναι κρησφύγετο της Χεζμπολάχ, που εντόπισαν κάτω από σπίτια στον Λίβανο.

Εκεί δείχνει όπλα, μηχανάκια, κρεβάτια, τρόφιμα και όλα όσα έχουν αποθηκεύσει τα μέλη της Χεζμπολάχ που ετοιμάζονται για χτύπημα κατά του Ισραήλ. Κάνει δε, ειδική αναφορά στον καφέ που πίνουν εκεί τα μέλη της Χεζμπολάχ.

«Είμαστε κάτω από χωριό του Λιβάνου, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ» λέει ο Χαγκάρι δείχνοντας τον χώρο. Από κει η Χεζμπολάχ ετοίμαζε σφαγή μεγαλύτερη από εκείνη της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου του2023, όπως λέει. Δίπλα του σε όλη την αφήγηση μία αφίσα του Χασάν Νασράλα, την οποία και δείχνει με το δάχτυλο.

«Μόλις πριν λίγο, ήταν εδώ, κάτω από σπίτια στο χωριά Σία του Λιβάνου», λέει ο Χαγκάρι. Αποκαλεί τον εκλιπών ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ως ανελέητο τρομοκράτη, που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο πολλών όχι μόνο ισραηλινών αλλά και Γερμανών, Αμερικανών, Γάλλων και άλλων.

«Ο κόσμος είναι καλύτερος χωρίς τη Χεζμπολάχ, ο κόσμος είναι καλύτερος χωρίς τον Νασράλα» λέει δείχνοντας μία αφίσα του στον τοίχο. Ο Χαγκάρι στέλνει και μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας πως θα πρέπει να ξέρουν πως όσο κοντά ή μακριά, βαθιά μέσα στο Ιράν και αν βρίσκονται, «είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε ασφάλεια στους πολίτες μας. Έχουμε μόνο δύο αποστολές: να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί κάτοικοι στα βόρεια σύνορα και να επιστρέψουν οι 101 όμηροι που κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες στη Γάζα».

{https://twitter.com/IDF/status/1845859029639430267}