Διεθνή

Ενδυματολογικές επιλογές που αποκαλύπτουν τον εσωτερικό κόσμο των γυναικών…

Ενδυματολογικές επιλογές που αποκαλύπτουν τον εσωτερικό κόσμο των γυναικών… Ενδυματολογικές επιλογές που αποκαλύπτουν τον εσωτερικό κόσμο των γυναικών…
Ενδυματολογικές επιλογές που αποκαλύπτουν τον εσωτερικό κόσμο των γυναικών… Όλες οι συμπεριφορές μας, από τα τρόφιμα που τρώμε μέχρι το σύντροφο που επιλέγουμε, καθορίζονται από ψυχολογικούς παράγοντες και εσωτερικά κίνητρα. Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο με τα ρούχα που αγοράζουμε και τον τρόπο που τα φοράμε, αναρωτιέται η κλινική ψυχολόγος, Dr Jennifer Baumgartner

Σύμφωνα με τη Dr Baumgartner, οι επιλογές μας στον τρόπο ένδυσης αποκαλύπτουν τον εσωτερικό μας κόσμο προδίδοντας συχνά ανομολόγητες επιθυμίες και κρυφά μας μυστικά. Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας γίνονται εμφανή με τον πιο εύγλωττο τρόπο μέσα από τις ενδυματολογικές μας επιλογές, οι οποίες συχνά επηρεάζουν καθοριστικά την άποψη που σχηματίζουν οι άλλοι για μάς! Άτομα από τον κοινωνικό μας περίγυρο διαμορφώνουν γνώμη για μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με κριτήριο την εξωτερική μας εμφάνιση.

Τα ρούχα μας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τον ψυχισμό και τα συναισθήματά μας. Μπορούν να μας οδηγήσουν στην αυτογνωσία και στην αυτοβελτίωση, αλλά και στην ανθρωπογνωσία, στην κατανόηση του άλλου φύλου και ιδίως των γυναικών, που αφιερώνουν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στην εξωτερική τους εμφάνιση!

Αποκαλυπτικά της ψυχολογίας και της διάθεσής των γυναικών είναι τα χρώματα που επιλέγουν στα ρούχα τους. Το μαύρο χρώμα υποδηλώνει συχνά αρνητικά συναισθήματα, απογοήτευση ή άρνηση ένταξης στο κοινωνικό σύστημα. Αντίθετα, το πράσινο δημιουργεί την εντύπωση κοινωνικής και ισορροπημένης γυναίκας που ενδιαφέρεται για το κύρος, την κοινωνική θέση και την οικονομική της κατάσταση. Οι αποχρώσεις του κόκκινου πάλι αποκαλύπτουν γυναίκα που της αρέσει να ρισκάρει, συχνά επιθετική και δραστήρια, αλλά και αυθόρμητη, γεμάτη πάθος για ζωή που εύκολα διατυπώνει κρίσεις για τους άλλους.

Εκτός από τα χρώματα, πολύτιμες πληροφορίες για τα συναισθήματα και τον εσωτερικό κόσμο των γυναικών μας δίνουν επίσης το στυλ και το design των γυναικείων ρούχων. Οι γυναίκες που επιλέγουν casual ρούχα και ατημέλητο look δηλώνουν με αυτό τον τρόπο ότι δίνουν προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής, όπως η μητρότητα, αλλά και βιώνουν πιθανόν έντονα συναισθήματα ενοχής ή εξάντλησης.

Όσες πάλι κουμπώνουν τα καθημερινά τους ρούχα ως το λαιμό και αποστρέφονται τα αποκαλυπτικά βραδινά ρούχα είναι σαν να παραδέχονται ότι «θηλυκότητα σημαίνει αδυναμία», ενώ συχνά αισθάνονται ανασφάλεια σε σχέση με το σώμα τους.

Νεανικά ρούχα με πολλά σκισίματα, αλλά και πολύχρωμα παντελόνια προδίδουν την επιθυμία για απόκτηση εξουσίας και ελέγχου, ενώ τα υπερβολικά κοσμήματα φοριούνται ως απόδειξη πλούτου και ευμάρειας, υποκρύπτουν ωστόσο ανασφάλεια και πιθανά οικονομικά προβλήματα των γυναικών.

Οι κοντές φούστες επίσης υποδηλώνουν την αναζήτηση της προσοχής και του ερωτικού ενδιαφέροντος του άλλου φύλου, αλλά και τη δυσκολία μεγαλύτερων γυναικών να αποδεχθούν την ηλικία τους και να συμφιλιωθούν με το πέρασμα του χρόνου. .

Αλλά και η επένδυση σε μοντέρνα ρούχα και η υπερβολική προσκόλληση στις επιταγές της μόδας δείχνουν συχνά την ανασφάλεια, την αδυναμία των γυναικών να αποδεχθούν τη μοναδικότητά τους και να ανταποκριθούν με επιτυχία σε ποικίλες περιστάσεις της ζωής. Γι’ αυτό η Dr Jennifer Baumgartner ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγοράζουν ρούχα που αγαπούν, να διαβάζουν κριτικά τα περιοδικά μόδας και να μην αισθάνονται άσχημα με το σώμα τους συγκρίνοντας το με το σωματότυπο μοντέλων που χωρούν σε ρούχα με μέγεθος 000!

Τα ρούχα αποκαλύπτουν τι πραγματικά συμβαίνει στον ψυχικό μας κόσμο, καταλήγει η Dr Jennifer Baumgartner. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να παρακολουθούμε προσεκτικά τις καταναλωτικές μας συνήθειες, να παρατηρούμε το στυλ των ρούχων που επιλέγουμε και να προσπαθούμε να εντοπίσουμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα στις αγορές μας. Με τον τρόπο αυτό θα οδηγηθούμε σε συμπεράσματα που αφορούν την προσωπικότητα και τα συναισθήματά μας προχωρώντας σε πραγματικές αλλαγές στην ψυχολογία και στο χαρακτήρα μας!

Πηγή άρθρου matis-fashion: gynaikeia royxa