Διεθνή

Το προσφυγικό "τσαλακώνει" την δημοτικότητα της Μέρκελ

Το προσφυγικό τσαλακώνει την δημοτικότητα της Μέρκελ Το προσφυγικό τσαλακώνει την δημοτικότητα της Μέρκελ
Το προσφυγικό "τσαλακώνει" την δημοτικότητα της Μέρκελ Με τη δημοτικότητά της να πέφτει και τις επικρίσεις από τους Συντηρητικούς να αυξάνονται η Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται πιέσεις εξαιτίας της ανοικτής πολιτικής που τηρεί απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πολλοί Δυτικοί πολιτικοί θα ζήλευαν το ποσοστό της δημοτικότητάς της, όμως ακόμη και με το 64% των Γερμανών να επιθυμούν η Άγγελα Μέρκελ «να διαδραματίσει στο μέλλον σημαντικό ρόλο», η συντηρητική ηγέτης έχασε πέντε μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Και σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF η δημοτικότητα της Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της τελευταίας της θητείας το 2013, με την καγκελάριο να καταλαμβάνει μόλις την τέταρτη θέση στον κατάλογο με τους πιο δημοφιλείς Γερμανούς πολιτικούς.

Η μείωση της δημοτικότητας της Μέρκελ έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι επικριτικές φωνές από το ίδιο της το κόμμα κατά της απόφασής της να μην τεθούν όρια στο ποσοστό των προσφύγων και των μεταναστών που θα δεχθεί η Γερμανία.