Διεθνή

Ο καιρός σήμερα 28η Οκτωβρίου

Ο καιρός σήμερα 28η Οκτωβρίου
Ο καιρός σήμερα 28η Οκτωβρίου Με αρκετή ηλιοφάνεια θα κυλήσει η φετινή 28η Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ.

 Το πρωί και το βράδυ, κυρίως στα ηπειρωτικά, θα κάνει κρύο, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 21 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά στους 18 με 21, ενώ τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 16  βαθμούς.  
 
Πιο αναλυτικά:                                                                                                                                  
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, κρύο και στην κεντρική Μακεδονία λίγες ασθενείς βροχές. Στην αρχή της ημέρας και το βράδυ θα έχουμε πολύ κρύο, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 16 βαθμούς.                                                                                                                               
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται, το πρωί κατά τόπους ομίχλη, στη συνέχεια αίθριος καιρός παντού. Στο  Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί  άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς.                                                                                                                            
 
Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια . Στον Πατραϊκό θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς, όμως το πρωί και το βράδυ θα κάνει κρύο.                                                                                                                                      
Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ.                                              
 
Στην Κρήτη θα πνέουν πολύ δυνατοί βοριάδες. Στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς, στη νότια Κρήτη οι νεφώσεις θα είναι λίγες και τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 21 βαθμούς.
 
Στο Καστελλόριζο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι.                                                                          
 
Στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αλλά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 με 21 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται αρκετές νεφώσεις και στη Θεσσαλία θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά έως τους 17 βαθμούς και στα ορεινά μέχρι τους 11. Στη ανατολική και τη νότια Εύβοια θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.
 
Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια , αλλά θα πνέουν βοριάδες 5 με 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.                                     
 
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση