Διεθνή

Δήμος έφτιαξε χάρτη που δείχνει πότε σε «κλέβουν» στο ενοίκιο

Δήμος έφτιαξε χάρτη που δείχνει πότε σε «κλέβουν» στο ενοίκιο Δήμος έφτιαξε χάρτη που δείχνει πότε σε «κλέβουν» στο ενοίκιο
Δήμος έφτιαξε χάρτη που δείχνει πότε σε «κλέβουν» στο ενοίκιο Οι δημοτικές αρχές στη γερμανική πρωτεύουσα υιοθέτησαν μία καινούργια νομοθεσία με σκοπό να ρίξουν τα «τσιμπημένα» ενοίκια η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, εδώ και έξι μήνες έχουν περάσει έναν νόμο που ορίζει την μέση τιμή ενοικίου ανά ζώνη σε κάθε γειτονιά της πόλης και πλέον με νόμο απαγορεύεται να νοικιάσει κάποιος ένα διαμέρισμα σε τιμή που να υπερβαίνει κατά 10 % αυτή τη μέση τιμή.

Μάλιστα, έφτιαξαν και έναν χάρτη που δείχνει τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά σε σταθμό τρένου και μετρό (S Bahn) ο οποίος χάρτης αναγράφει και τις ενδεικτικές τιμές ενοικίων, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι, καθώς παρατηρήθηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πηγαίνουν να μείνουν στο Βερολίνο (για σπουδές, αναζήτηση εργασίας ακόμα και πολύμηνες διακοπές) αναζητά ένα διαμέρισμα κοντά σε σταθμό τρένου. Όπως αναφέρει ο Independent η μέση τιμή αφορά διαμέρισμα 70 τ.μ. με μία κρεβατοκάμαρα, ενώ ήδη από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου νόμου οι τιμές των ενοικίων στο Βερολίνο έχουν πέσει κατά 3,1% σύμφωνα με τα στοιχεία του κτηματομεσιτικού site ImmobilienScout24.

berolino54