Life

Απόψε η Ροζ Σελήνη θα φωτίσει... αλλιώς τον ουρανό

Απόψε η Ροζ Σελήνη θα φωτίσει... αλλιώς τον ουρανό Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EPA/CJ GUNTHER
Η ώρα για τη «Ροζ Σελήνη» του 2023 έφτασε - Απόψε το «πασχαλιάτικο» φεγγάρι θα δώσει μια ξεχωριστή εικόνα στους λάτρεις του διαστήματος

Ο νυχτερινός ουρανός θα είναι απόψε ξεχωριστός. Η πανσέληνος του Απριλίου, γνωστή ως «Ροζ Σελήνη», θα είναι ορατή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 6 Μαρτίου.

Θα είναι η πρώτη πανσέληνος της νέας σεζόν και αναμένεται να φτάσει στο μέγιστο της φωτεινότητάς της τα ξημερώματα.

Παρόλο που η πανσέληνος του Απριλίου είναι γνωστή ως «Ροζ Σελήνη», μην περιμένετε να φαίνεται ιδιαίτερα ροζ! 

Πήρε το όνομά της από τα ροζ λουλούδια που ονομάζονται άγρια φλοξ, τα οποία ανθίζουν νωρίς την άνοιξη και εμφανίζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Σε άλλα μέρη του κόσμου ονομάζεται επίσης «Σελήνη του βλαστάνοντος χόρτου», «Σελήνη του αυγού» και «Σελήνη των ψαριών», όπως επισημαίνει η ηλεκτρονική έκδοση του BBC.

Ωστόσο, αν δεν είστε σε θέση να παρατηρήσετε το φεγγάρι τόσο νωρίς, μην ανησυχείτε, καθώς δεν έχουν χαθεί όλα! Θα εμφανίζεται «γεμάτο» έως το πρωί της Παρασκευής αυτή την εβδομάδα, αναφέρει η Nasa. 

Η Nasa τονίζει επίσης ότι τρεις από τους πέντε κοντινότερους στη Γη πλανήτες θα είναι ορατοί στον ουρανό αυτή την εβδομάδα: η Αφροδίτη θα είναι η πιο φωτεινή σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, ενώ ο Ερμής και ο Άρης θα είναι επίσης «παρόντες». Θα είναι ορατοί στον ουρανό το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν η Σελήνη φτάσει στην κορύφωσή της.

NETWORK