Life

Η ζωή των σιαμαίων Abby και Brittany Hensel - Μετά τον γάμο της μίας από τις δίδυμες

Youtube Youtube
Οι σιαμαίες Abby και Brittany Hensel προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν εμφανίστηκαν το 1996 στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Σήμερα, 28 χρόνια μετά κατέρριψαν ένα ορόσημο: η μία από αυτές, η Abby έχει παντρευτεί. Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή Today. Οι αδελφές Hensels αργότερα πρωταγωνίστησαν σε ένα ριάλιτι σόου το «Abby and Brittany» στο συνδρομητικό κανάλι TLC, που τις έδειχνε να οδηγούν, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη ακόμα και να κάνουν ιππασία.

Όταν το ριάλιτι τελείωσε μόλις μία σεζόν μετά, η Abby και η Brittany μόλις είχαν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. Την τελευταία δεκαετία ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή των σιαμαίων. Η Abby είναι πλέον παντρεμένη. Σύμφωνα με τα δημόσια έγγραφα που επικαλείται το Today, η δασκάλα σήμερα Abby, και ο Josh Bowling, νοσοκόμος και βετεράνος του αμερικανικού στρατού παντρεύτηκαν το 2021.

Οι δύο αδελφές ανάρτησαν και σχετικές φωτογραφίες από τον γάμο στα social media. Το ζευγάρι ζει στη Μινεσότα όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα κορίτσια. Και οι δύο αδελφές είναι δασκάλες στην 5η δημοτικού.

{https://www.tiktok.com/@abbyandbrittanyhensel/video/7227429660441840942}

Η Abby και η Brittany είναι δίδυμες σιαμαίες ενωμένες στον κορμό με δύο κεφάλια, κοινή κυκλοφορία του αίματος και όλα τα όργανα κάτω από τη μέση. Η Abby ελέγχει το δεξί τους χέρι και πόδι, η Brittany ελέγχει το αριστερό.

Όταν η Abby και η Brittany γεννήθηκαν το 1990, οι γονείς τους, η Patty και ο Mike Hensel, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στον διαχωρισμό τους, θεωρώντας ότι μία τέτοια εγχείρηση θα ήταν επικίνδυνη. Τότε, οι γιατροί είπαν ότι υπήρχε μικρή πιθανότητα να επιζήσουν και οι δύο από την επέμβαση.

«Πώς θα μπορούσες να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο παιδιά σου;» είπε ο Mike, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 2001 στο περιοδικό Time. Σχεδόν μία στις 200.000 γεννήσεις είναι σιαμαία δίδυμα. Περίπου το 70% των σιαμαίων είναι γένους θηλυκού και τα περισσότερα γεννιούνται νεκρά, σύμφωνα με το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας.

Στο ντοκιμαντέρ του 2003 «Joined for Life», η Patty Hensel είπε ότι οι κόρες της θα ήθελαν να κάνουν παιδιά μια μέρα. «Αυτό είναι πιθανώς κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει επειδή τα όργανά τους λειτουργούν» είχε πει η μητέρα τους.

 «Ναι, θα γίνουμε μαμάδες», είχε σημειώσει η Brittany. «Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα πώς θα λειτουργήσει το να είμαστε μαμάδες. Αλλά είμαστε μόλις 16 ετών, δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε τώρα».