Life

Λέρωσα τα ρούχα μου ενώ έβαφα τα αυγά - Πώς θα βγει ο λεκές;

Λέρωσα τα ρούχα μου ενώ έβαφα τα αυγά - Πώς θα βγει ο λεκές; Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο λεκές από τη βαφή αυ΄γών είναι απαιτητικός αλλά με αυτές τις σμβουλές μπορείτε να τον αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα

Το βάψιμο των αυγών είναι ένα από τα έθιμα του Πάσχα και ενώ η διαδικασία είναι υπέροχη, ο λεκές από τη βαφή είναι απαιτητικός ενώ εκτός από τα χέρια και το πρόσωπο, μπορεί να λερωθούν και τα ρούχα μας.

Πώς βγάζουμε την παραδοσιακή βαφή αυγών από τα ρούχα

Βάλε λίγο χαρτί πάνω στον λεκέ για να αφαιρέσεις όσο περισσότερη ποσότητα υγρού είναι δυνατόν. Με λίγο ακόμα χαρτί σκούπισε από τα εξωτερικά άκρα προς το κέντρο για να μην εξαπλωθεί ο λεκές από βαφή αυγών σε μεγαλύτερη περιοχή του ρούχου.

Προσέχεις επίσης, να μην πιέζεις τον λεκέ γιατί μπορεί να ποτίσει περισσότερο.

Βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Βούτηξε μία καθαρή πετσέτα μέσα στο διάλυμα και σκούπισε καλά το λερωμένο σημείο. Συνέχισε μέχρι να αφαιρέσεις εντελώς τη βαθή.

Διαφορετικά, μπορείς να γυρίσεις το ύφασμα ανάποδα, να το βάλεις κάτω από τη βρύση και να ξεπλύνεις με νερό την μπογιά. Αμέσως μετά το πλένεις με απορρυπαντικό στη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα.

Αν ο λεκές επιμένει, ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, αφήνοντας το ρούχο να μουλιάσει και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κανονικό απορρυπαντικό, το πλένεις. Μπορείς να κάνεις το ίδιο με μαγειρική σόδα και ξύδι.

Πώς αφαιρούμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής από τα ρούχα

Αν έχετε λερωθεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής, τότε χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων και ζεστό νερό.

Επίσης, όπως και στο μελάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα με λευκό ξίδι.

Διαφορετικά, μπορείτε και να ψεκάσετε λακ μαλλιών στον λεκέ, τρίβοντάς τον με ένα σφουγγαράκι μεχρι να διαλυθεί η μπογιά.