Life

Ο Άγγελος Πεντάρης μίλησε για την εγκεφαλική παράλυση - «Είχαν πει ότι δεν θα κουνάω τα άκρα»

Ο Άγγελος Πεντάρης μίλησε για την εγκεφαλική παράλυση - «Είχαν πει ότι δεν θα κουνάω τα άκρα»
«Οι γονείς μου αντί να πουν “δεν θα τον αφήσουμε να κάνει τίποτα”, έκαναν το ανάποδο», περιέγραψε ο Άγγελος Πεντάρης, αναφερόμενος στην αντίδρασή τους μετά τη διάγνωσή του με εγκεφαλική παράλυση.

Ο Άγγελος Πεντάρης μίλησε για το γεγονός ότι διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση λίγο μετά τη γέννησή του, όπως και για την αντίδραση των γονιών του.

«Είχαν πει ότι δεν θα μπορώ να κουνάω τα τέσσερα άκρα. Τετραπληγία δηλαδή», είπε ο μουσικός, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ.

«Οι γονείς μου είναι τελείως αντίθετοι σαν άνθρωποι και στο πώς διαχειρίζονται καταστάσεις. Η μητέρα μου είναι πιο συναισθηματική, τα έπαιρνε όλα λίγο πιο βαριά, ένιωθε τεράστια ευθύνη. Ο μπαμπάς μου τα έβλεπε λίγο πιο απλά με τον δικό του τρόπο. Ό,τι και να έχω, όποια και να είναι η διάγνωση, είμαι το παιδί του και τελειώνει εκεί. Η αγάπη υπάρχει και δεν έχει σημασία η διάγνωση», περιέγραψε, αναφερόμενος στο πώς το αντιμετώπισαν οι γονείς του.

Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης έπεφτε συχνά. «Οι γονείς μου, αντί να πουν “δεν θα τον αφήσουμε να κάνει τίποτα”, έκαναν το ανάποδο. Πήγαμε σε μια φυσικοθεραπεύτρια που έκανε ειδικές ασκήσεις για το πώς να πέφτω. Έτσι ώστε να μπορώ να πέφτω συνέχεια και να μην χτυπάω ποτέ. Έπεφτα την ώρα που περπατούσα, από σκαλιά, από ποδήλατο και δεν έπαθα ποτέ σοβαρό ατύχημα επειδή έκαναν αυτές τις ασκήσεις», δήλωσε ο Άγγελος Πεντάρης.