Life

Euro…μπάχαλο 2024: Με το ένα πόδι εκτός Eurovision ο Joost - Άσκησε βία σε γυναίκα τηλεοπτικού σταθμού

Euro…μπάχαλο 2024: Με το ένα πόδι εκτός Eurovision ο Joost - Άσκησε βία σε γυναίκα τηλεοπτικού σταθμού Φωτογραφία: EPA/ JESSICA GOW
Η EBU δεν επέτρεψε στον Joost Klein να συμμετάσχει στο αποψινό σόου για τις κριτικές επιτροπές, συνεχίζεται η έρευνα που μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό του από τον τελικό της Eurovision 2024.

Χάος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με τη συμμετοχή του Ολλανδού Joost Klein στον τελικό της Eurovision 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός τραγουδιστής άσκησε βία σε γυναίκα που εργάζεται στην τηλεοπτική παραγωγή.

Αρχικά, η EBU ανακοίνωσε ότι μέχρι νεοτέρας ο καλλιτέχνης δεν θα συμμετέχει στις πρόβες. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο Joost Klein δεν πήρε μέρος ούτε στη δεύτερη γενική πρόβα, στην οποία ψηφίζουν οι εθνικές κριτικές επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision. Αντί για αυτό, προβλήθηκε το βίντεο από την εμφάνιση του Ολλανδού στον δεύτερο ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού.

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ολλανδός δεν θα εμφανιστεί στην αποψινή γενική πρόβα, ακολούθησαν γιουχαΐσματα στη Malmö Arena. «Ας ελπίσουμε ότι θα εμφανιστεί αύριο», είπε στον κόσμο ο floor manager.

{https://x.com/EurovisionShane/status/1789006565351026847}

Eurovision 2024: Ο 26χρονος φέρεται να άσκησε βία σε γυναίκα

Σύμφωνα με την Aftonbladet, ο Joost Klein φέρεται να άσκησε βία σε γυναίκα που εργάζεται στην τηλεοπτική παραγωγή της Eurovision 2024, στα παρασκήνια του μουσικού διαγωνισμού.

Για το περιστατικό δεν έχει ενημερωθεί η αστυνομία. Όταν δημοσιογράφος της σουηδικής εφημερίδας πλησίασε τον Ολλανδό τραγουδιστή στο ξενοδοχείο όπου μένει, εκείνος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Έρευνα από την EBU, συνεχείς διαβουλεύσεις

Τις τελευταίες ώρες γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο εντός της EBU, όσο και με την ολλανδική αποστολή. Η έρευνα της EBU είναι σε εξέλιξη και ανάλογα με το αποτέλεσμά της μπορεί να αποκλειστεί από τον τελικό ο τραγουδιστής.

Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι κάτι συμβαίνει με τον Joost Klein, όταν ο Ολλανδός τραγουδιστής εμφανίστηκε μεν στην παρέλαση με τις σημαίες στην πρώτη πρόβα για τον τελικό, αλλά στη συνέχεια δεν επέστρεψε στη σκηνή για να τραγουδήσει.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ΕΒU εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για αυτή την υπόθεση, δίχως να δίνει πολλές διευκρινίσεις.

«Επί του παρόντος ερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε, στο οποίο εμπλέκεται ο Ολλανδός καλλιτέχνης. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεοτέρας. Δεν θα κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε η ανακοίνωση της EBU για τον 26χρονο τραγουδιστή.

Απόψε, μισή ώρα προτού ξεκινήσει η δεύτερη γενική πρόβα- κατά την οποία ψηφίζουν οι εθνικές κριτικές επιτροπές- ανακοινώθηκε ότι ο Joost Klein παραμένει «στον πάγο».

«Συνεχίζεται η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Συζητήσεις γίνονται και ανάμεσα στην EBU και την ολλανδική δημόσια τηλεόραση», ανέφερε η νέα ανακοίνωση της EBU.

«Ενώ συνεχίζεται η έρευνα, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στη δεύτερη γενική πρόβα, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών που συμμετέχουν. Αντί για αυτό, θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνισή του στον δεύτερο ημιτελικό», σημείωνε η ίδια ανακοίνωση.

{https://www.youtube.com/watch?v=IiHFnmI8pxg}

Eurovision 2024: Η γκάφα της Rai με την ψηφοφορία του κοινού

Προβλήματα με τη Eurovision 2024 αντιμετωπίζει και η Rai, η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την γκάφα στην οποία υπέπεσε.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του δεύτερου ημιτελικού, η Rai πρόβαλε τα ποσοστά από την ψηφοφορία του ιταλικού κοινού. Σύμφωνα με αυτά, η Eden Golan του Ισραήλ πήρε το 39,31% των ψήφων και ο Joost Klein ήταν δεύτερος με 7,32%.

Η Rai απέδωσε την γκάφα σε τεχνικό πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη από την ΕBU.

{https://x.com/ESCdiscord/status/1788681278142718097}