Life

Eurovision 2024: Αυτός είναι ο λόγος που απέκλεισε τον Ολλανδό η EBU

Eurovision 2024: Αυτός είναι ο λόγος που απέκλεισε τον Ολλανδό η EBU
Τι αποκαλύπτει η ολλανδική ραδιοτηλεόραση για τον αποκλεισμό του «Europapa» Joost Klein από τη Eurovision

Λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision, ανακοινώθηκε από την EBU πως δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή του καλλιτέχνη Joost Klein από την Ολλανδία.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ήδη η σουηδική αστυνομία διεξάγει έρευνα εναντίον του για παράνομες απειλές μετά από ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες του SVT, πρόκειται για επεισόδιο που προέκυψε με μια γυναίκα του συνεργείου που βιντεοσκοπούσε.

Το expressen - επικαλούμενο την De Telegraaf - μεταφέρει πως η ολλανδική ραδιοτηλεόραση AvroTros έδωσε το απόγευμα του Σάββατου για πρώτη φορά την δική της εξήγηση για όσα έγιναν.

«Σε αντίθεση με όσα είχαν συμφωνηθεί, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο green room. Ο Joost έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του προς την κάμερα. Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία».

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, ο Joost δεν άγγιξε την camera woman.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως άνθρωποι της AvroTros συνομίλησαν με την EBU και παρουσίασαν διάφορες λύσεις για τη συνέχεια, ωστόσο η EBU κατέληξε παρ' όλα αυτά να αποκλείσει τον Joost.

«Η AvroTros βρίσκει το μέτρο πολύ βαρύ και δυσανάλογο. Είμαστε υπέρ της καλής συμπεριφοράς, ας μην υπάρχει καμία παρεξήγηση σχετικά με αυτό, αλλά κατά την άποψή μας ένα μέτρο αποκλεισμού είναι δυσανάλογο για το συγκεκριμένο περιστατικό».