Life

Βασιλιάς Κάρολος: Πλουσιότερος κατά 12 εκατ. $, μέσα σε μία χρονιά

Βασιλιάς Κάρολος: Πλουσιότερος κατά 12 εκατ. $, μέσα σε μία χρονιά Φωτογραφία: EPA/ NEIL HALL
Στα 770 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η προσωπική περιουσία του βασιλιά Καρόλου.

Κατά 12 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος έγινε ο βασιλιάς Κάρολος τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τους Times.

Η προσωπική περιουσία του μονάρχη της Βρετανίας υπολογίζεται σε 770 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που τον κάνει τον 258ο πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας του.

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι κατά πολύ πλουσιότερος από ό,τι ήταν η μητέρα του, Ελισάβετ, καθώς οι Sunday Times είχαν υπολογίσει ότι η προσωπική περιουσία της ανερχόταν σε 468 εκατομμύρια δολάρια πριν από τον θάνατό της.

Παρόλα αυτά, η περιουσία του βασιλιά Καρόλου δεν μπορεί να συγκριθεί καν με εκείνη του Χιου Γκρόσβενορ, δούκα του Ουέστμινστερ. Πρόκειται για τον νονό του πρίγκιπα Τζορτζ και η περιουσία της οικογένειάς του εκτιμάται στα 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πρώην συνεργάτη του βασιλιά Καρόλου, ο μονάρχης «έχτισε» την περιουσία του αξιοποιώντας τα κέρδη του από το δουκάτο της Κορνουάλης, που αφορά εκτάσεις, σπίτια και φάρμες μεταξύ άλλων, όπως και εμπορικά ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τα κληρονόμησε όλα αυτά από τον πατέρα του, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι Times αναφέρουν ότι ο Κάρολος αύξησε τα ετήσια κέρδη του δουκάτου κατά 42,6%, σε πάνω από 31 εκατομμύρια, από το 2011 έως το 2022. Επίσης, ο ίδιος έλαβε περισσότερα από 268 εκατομμύρια από το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο, το διάστημα 2012-2022.