Life

Οι 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για πραγματικούς καλοφαγάδες

Οι 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για πραγματικούς καλοφαγάδες
Δείτε την λίστα με τις πόλεις κοσμήματα στο.. φαγητό.

Κάποιοι επιλέγουν μια πόλη για να την επισκεφτούν από το σημείο που βρίσκεται, από την ιστορία της ή ακόμη και για τα μνημεία της. Κάποιοι άλλοι όμως - και μην πείτε όχι- επιλέγουν μια πόλη από τα γαστρονομικά της… αρώματα. Κοινώς για το φαηγητό της. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, οι γκουρμέ επιλογές έγιναν και το Time Out μας ενημερώνει ότι η Νο1 είναι η Νάπολη της Ιταλίας, ή αλλιώς η γενέτειρα της πίτσας.

Για να συντάξει τη συλλογή, το Time Out εξέτασε χιλιάδες κατοίκους πόλεων σε όλο τον κόσμο, ρωτώντας τους ντόπιους σχετικά με τις επιλογές φαγητού στην πόλη τους, με έμφαση στην ποιότητα και την προσιτή τιμή. Οι συντάκτες του Time Out «κοσκίνισαν» τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης με την υψηλότερη βαθμολογία για κάθε χώρα στην προκύπτουσα κατάταξη.

Στη δεύτερη θέση στη λίστα του Time Out είναι η πόλη Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, με το Time Out να παραθέτει τον συγγραφέα τροφίμων του Γιοχάνεσμπουργκ Thando Moleketi-Williams, ο οποίος προτείνει την κεντρική γειτονιά του Braamfontein για μοναδικά πιάτα.

Και ολοκληρώνοντας την πρώτη τριάδα του Time Out είναι η Λίμα του Περού, όπου το Time Out συνιστά στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα επώνυμα πιάτα ceviche και arroz con pollo (κοτόπουλο και ρύζι).

Δείτε την λίστα

Οι καλύτερες πόλεις για φαγητό του Time Out 2024

1. Naples, Italy

2. Johannesburg, South Africa

3. Lima, Peru

4. Ho Chi Minh City, Vietnam

5. Beijing, China

6. Bangkok, Thailand

7. Kuala Lumpur, Malaysia

8. Mumbai, India

9. Dubai, UAE

10. Portland, USA

11. Liverpool, UK

12. Medellín, Colombia

13. Seville, Spain

14. Porto, Portugal

15. Marrakech, Morocco

16. Lyon, France

17. Sydney, Australia

18. Montreal, Canada

19. Osaka, Japan

20. Copenhagen, Denmark