Life

Κάνιε Γουέστ: Αγωγή από πρώην βοηθό του, για σεξουαλική παρενόχληση - Τι καταγγέλλει

Κάνιε Γουέστ: Αγωγή από πρώην βοηθό του, για σεξουαλική παρενόχληση - Τι καταγγέλλει Φωτογραφία: EPA/ MICHAEL REYNOLDS
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται χυδαία συμπεριφορά του Κάνιε Γουέστ.

Ο Κάνιε Γουέστ είναι αντιμέτωπος με μία ακόμα αγωγή, αυτή τη φορά για σεξουαλική παρενόχληση, παραβίαση συμβολαίου και άδικη απόλυση.

Η Λόρεν Πισκιότα, που υπήρξε βοηθός του για δύο χρόνια, καταγγέλλει στην αγωγή ότι ο ράπερ της έστελνε χυδαία μηνύματα και πως αυτοϊκανοποιούνταν την ώρα που μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Η ίδια αναφέρει ότι απολύθηκε το 2022, αλλά δεν έλαβε ποτέ την αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων που προβλεπόταν.

Ο Κάνιε Γουέστ την προσέλαβε το 2021 για να εργαστεί στην πρώτη σειρά γυναικείων ρούχων της Yeezy και κατέληξε να συνεργαστούν σε τρία τραγούδια στο άλμπουμ «Donda». Η Πισκιότα δεν αναφέρεται στους συντελεστές του δίσκου.

Στη συνέχεια την προσέλαβε ως προσωπική βοηθό του με ετήσιες απολαβές ένα εκατομμύριο δολάρια με την προϋπόθεση ότι θα είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αγωγή, αρχικά ο Γουέστ δεν είχε πρόβλημα εκείνη να συνεχίσει να βγάζει χρήματα από το OnlyFans. Όμως, το 2022 φέρεται να της ζήτησε να διαγράψει τον λογαριασμό της, με αντάλλαγμα άλλο ένα εκατομμύριο δολάρια.

Αφού έκλεισε τον λογαριασμό, η Πισκιότα υποστηρίζει ότι ο Γουέστ άρχισε να τη βομβαρδίζει με χυδαία μηνύματα και πως μεταξύ άλλων της έστελνε πορνογραφικά βίντεο.

Επίσης, η Πισκιόταν υποστηρίζει ότι εκείνος αυτοϊκανοποιούνταν ενώ της μιλούσε στο τηλέφωνο και ότι μία φορά το έπραξε μπροστά της, αφού την «παγίδευσε» σε ιδιωτικό χώρο στο αεροπλάνο του. Περίπου τον Σεπτέμβριο του 2022 της έδωσε προαγωγή, αλλά λίγο αργότερα ξαφνικά απολύθηκε και δεν πήρε ποτέ αποζημίωση.

Πέρα από σεξουαλική παρενόχληση, παραβίαση συμβολαίου και άδικη απόλυση έχει κάνει αγωγή στον Γουέστ και τη Yeezy για απάτη, απλήρωτους μισθούς και εσκεμμένη πρόκληση.

Οι καταγγελίες για χυδαία συμπεριφορά του Κάνιε Γουέστ

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούν τον ράπερ για χυδαία συμπεριφορά, υπενθυμίζει το BBC.

Τον περασμένο Νοέμβριο εργαζόμενοι στη Yeezy είπαν στο Rolling Stone ότι ο Κάνιε Γουέστ έπαιζε πορνογραφικά βίντεο κατά τη διάρκεια συσκέψεων και πως έδειχνε μία αποκαλυπτική φωτογραφία της τότε συζύγου του, Κιμ Καρντάσιαν, σε συνεντεύξεις για προσλήψεις.

Ο Κάνιε Γουέστ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για αυτές τις καταγγελίες. Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι ήταν «εθισμένος στην πορνογραφία», κάτι που «κατέστρεψε» την οικογένειά του.

Φέτος έχουν κατατεθεί άλλες δύο αγωγές εναντίον του. Μία τον Απρίλιο, για φυλετικές διακρίσεις και παρενόχληση από πρώην σεκιούριτι της ακαδημίας του και τον Φεβρουάριο επειδή χρησιμοποίησε απόσπασμα του τραγουδιού της Ντόνα Σάμερ «I Feel Love», δίχως άδεια. Για τη δεύτερη υπόθεση έγινε εξωδικαστικός διακανονισμός.