Life

O Γιούρι Γκέλερ αγόρασε τα θρυλικά γυαλιά του φίλου του Τζον Λένον

O Γιούρι Γκέλερ αγόρασε τα θρυλικά γυαλιά του φίλου του Τζον Λένον Φωτογραφία: EPA/ JOERG CARSTENSEN
Έδωσε 40.000 λίρες σε δημοπρασία.

Ο μάγος που λυγίζει τα κουτάλια, ο Γιούρι Γκέλερ απέκτησε τα θρυλικά γυαλιά του Τζον Λένον σε δημοπρασία έναντι 40.000 αγγλικών λιρών.

Η δημοπρασία έγινε την Τέταρτη, όπου δημοπρατήθηκαν και άλλα αναμνηστικά του σκαθαριού στο γκολφ κλαμπ του Farleigh Golf Club στο Surrey. Μιλώντας στο BBC, ο Γιούρι Γκέλερ δήλωσε ενθουσιασμένος που τα απέκτησε και σχεδιάζει να τα έχει ως έκθεμα στο ιδιωτικό του μουσείο στη γενέτειρα του το Τελ Αβίβ.

«Ο Τζον Λένον και εγώ ήμασταν πολύ καλοί φίλοι όταν ζούσαμε στα 70s στη Νέα Υόρκη. Ήξερα ότι έπρεπε να αγοράσω αυτά τα γυαλιά. Θα έδινα ακόμα και μισό δις για να τα αποκτήσω. Τα γυαλιά είναι ένας διάδρομος για την ψυχή μας» πρόσθεσε. Μιλώντας για τη σχέση του με τον Τζον Λένον είπε ότι ήταν πολύ κοντά με μία «απίστευτη σύνδεση».

Τα γυαλιά ηλίου τα είχε δώσει ο Τζον Λένον σε έναν άνδρα από το Surrey, τον Μάικλ το 1968 ως δώρο γενεθλίων. «Ο νεαρός άνδρας είδε τα γυαλιά πάνω στο πιάνο και πήγε να τα πάρει, αλλά του είπε η τότε κοπέλα του να τα αφήσει, τότε ο Λένον απάντησε: «Δεν πειράζει, μπορεί να τα πάρει», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Η αρχική τιμή εκτίμησης ήταν οι 3.000 λίρες αλλά ο Γιούρι Γκέλερ ήταν διατεθειμένος να τα αποκτήσει.