Life

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Σε ηλικία 85 ετών.

Πέθανε σήμερα Κυριακή ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, σε ηλικία 85 ετών.

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του, στην οποία γράφει:

«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα'σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας'Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..».

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως αριστούχος φοιτητής της Δραματικής Σχολής Αθηνών και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα. Ήταν σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Η σκηνή με τη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό»

Το 1961 συμμετείχε στη θρυλική ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram μια σκηνή με την πρωταγωνίστρια Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Στην ταινία "Η Αλίκη στο ναυτικό" όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπο μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι.

Μου είπε η ίδια: Ντίνο, πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος».