Life

Οι Pink Floyd πουλάνε στη Sony τον κατάλογο τραγουδιών τους - Συμφωνία 400 εκατ. δολαρίων

Οι Pink Floyd πουλάνε στη Sony τον κατάλογο τραγουδιών τους - Συμφωνία 400 εκατ. δολαρίων Φωτογραφία: EPA/ STEVE REIGATE
«Από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών» αυτή των Pink Floyd με τη Sony.

Οι Pink Floyd συμφώνησαν με τη Sony για την πώληση του καταλόγου των τραγουδιών τους και του ονόματός τους, έναντι περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η συμφωνία της βρετανικής μπάντας αφορά τον κατάλογο των ηχογραφημένων τραγουδιών, αλλά όχι τα δικαιώματα σύνθεσης μουσικής, σύμφωνα με τους Financial Times.

Πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων χρόνων», αναφέρει το Variety. Επιτεύχθηκε έπειτα από χρόνια εξαιτίας της κόντρας που υπήρχε ανάμεσα στα μέλη της μπάντας για τους όρους, ενώ τη διαδικασία είχε περιπλέξει ο Ρότζερ Γουότερς.

Το 2022 το Variety έγραφε ότι οι Pink Floyd ήθελαν να πουλήσουν τα τραγούδια τους έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Πληροφορίες ανέφεραν ότι κάποιοι υποψήφιοι αγοραστές αποθαρρύνθηκαν έπειτα από συνέντευξη του Γουότερς στην οποία είχε κάνει δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, για το Ισραήλ, την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.